Wednesday, 02 September 2020 12:16

Kamp ispunio očekivanja Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Naporno se radilo svih šest dana kampa u Karatašu, koji je organizovao Bejzbol savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta.

Na kampu je učestvovalo 18 dečaka i devojčica, koji su tokom kampa imali priliku da rade sa trenerima i reprezentativcima Srbije.

Ekipa i treneri su stigli u nedelju (23.08.) oko 16h u sportski kamp „Karataš“. Posle ulaska u sobe, deca su podeljene u četiri grupe i dve ekipe, nakon čega je odigrana utakmica.

Svakog dana su održana po dva treninga. Jutarnji trening je bio prilika da deca rade na preciznosti i jačini bacanja, uz rad na odbrani. Trenizi su počinjali zagrevanjem, koje je obuhvatalo vežbe agilnosti i koordinacije. 

Posle ručka, igrači su se odmarali do 16h, kada je počinjao trening na kome se radio napad, odnosno, udaranje i base running.

Večera je svakog dana bila u 19:30h. Moramo da se zahvalimo ljubaznom osoblju i da pohvalimo obroke, koji su bili veliki i ukusni.   

Posle večere usledile su večernje aktivnosti, koje su se menjale iz dana u dan. Tri dana su igrači imali priliku da sa projektora gledaju MLB utakmice uživo. Takmičenje u igri memorije po ekipama je bilo zanimljivo. Poslednje veče je, već tradicionalno, održano pevanje karaoka. Sva deca su imala priliku da pevaju pesme po vlastitom izboru. Bilo je tu od narodne muzike, Queena, repa do Manjifika.  Usledila je, uvek zanimljiva i presmešna, igra pantomime.

Od prošle godine, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije vrši motorička testiranja sportista, pa su u sredu svi učesnici kampa testirali svoju motoriku, brzinu, agilnost, gipkost i snagu. Posle večere, igrači su popunili testove koji obuhvataju procenu sportskog samopouzdanja, prirode i intenziteta sportske motivacije, kao i razvijenost prsiholoških veština za borbu sa takmičarskim stresom.

U subotu nakon doručka, usledila su takmičenja, štafeta (trčanje po bazama), merenje vremena, bacanja po bazama, da bi na kraju bila odigrana utakmica koja se završila rezultatom 3-3, posle jednog produžetka.

Igrači su posle obraćanja trenera imali priliku da iznesu svoje mišljenje o treninizma, šta su tokom kampa naučili i šta im se najviše svidelo.

Usledilo je pakovanje i ručak, nakon čega je ekipa krenula put kuće. Pauza je napravljenja za tradicionalno fotografisaje na jednom od vidikovaca u dunavskoj klisuri, kao i pored Golubačke tvrđave.

 

Read 136 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.