Sunday, 11 October 2020 18:37

Beograd'96 šampion Little League Srbije i osvajač "Trofeja Beograda" (video) Featured

Written by
Rate this item
(2 votes)

Trofej Beograda je pored pobednika turnira doneo i novog (starog) šampiona Little League Srbije. Kao što smo najavili, zbog nedostatka termina, 18. Trofej Beograda odigran je i kao finalni turnir Little League Srbije.

Znalo se da će poslednja utakmica između ekipa Beograd’96 i Wild Boars odlučiti ko će biti ovogodišnji šampion LLS. To je bio razlog da trener beogradske ekipe da šansu mlađim igračima u utakmici protiv Novog Sada, koji je rezultatom 7-3, posle dve godine stigao do svoje prve pobede u LLS. Poveli su Novosađani sa 4-0,  pa 5-3, da bi se na kraju završilo 7-3 za prekid neverovatnog niza poraza Novosađana (16 poraza za redom).

Očekivalo se da će ova pobeda okuražiti ekipu iz glavnog grada Vojvodine ali su ipak „veprovi“ bili odlični i već u prvoj izmeni došli do nedostižne prednosti od 11-0. Do kraja, Novi Sad osvaja pet utešnih poena za konačnih 17-5 za Wild Boars-e.

Pre samog finala održan je HOME RUN DERBY (pročitajte više ovde).

Finale donosi sjajan pitching duel između Jaxon Centore-a (Beograd’96) i Benjamina Allestad-a (Wild Boars). Poveli su Beograđani sa 2-0 na kraju prve izmene posle nekoliko šetnji i wild pitch-eva B.Allestada. Bacač Beograda nije dozvolio Kragujevčanima da stignu do baze.

Napadi su mirovali do treće izmene, kada Beograd’96 odlazi na 6-0, da bi Wild Boars-i vratili četiri poena za 6-4.

Na početku pete izmene, Petar Vujičić menja B.Allestada i stavlja novu nulu na semafor. Ipak, na početku šeste, Beograd stavlja još dva poena na svoj konto i rezultat je 8-4 za Beograđane. Prete Kragujevčani na kraju utakmice, stižu do poena i tako smanjuju na 8-5. Wild Boars-i imaju pune baze ali Petar Ajduković posle dosta problema završava utakmicu.

Nakon finalne utakmice, podeljene su nagrade za najbolje pojedince i najbolje ekipe, pa je najbolji odbrambeni igrač bio Petar Vujičić (Wild Boars), nabolji udarač Benjamin Allestad (Wild Boars), najbolji pitcher  Jaxon Centore (Beograd’96), dok je za najboljeg igrača Little League Srbije proglašen Yurii Boyko (Beograd’96). Medalje i pehare obezbedio je Gradski sekretarijat za sport grada Beograda.

 

Read 1408 times Last modified on Monday, 12 October 2020 23:40

Media

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.