Monday, 16 January 2023 16:40

Nije loše, ali moglo je i bolje Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)

„Novi Sad“ se nije obrukao na turniru koji je prošle subote odigran u mestu Medvode, mestu pored glavnog grada Slovenije, Ljubljane.
Ekipa „Novog Sada“ je iz dva dela stigla u Ljubljanu i na sreću bez većih zadržavanja na graničnom prelazu. Smeštaj je omogućio anonimni prijatelj bejzbola koji godinama pomaže (i ovom prilikom želimo ponovo da se zahvalimo na pomoći).
Odigrali su Novosađani šest utakmica i osvojili peto mesto u konkurenciji od osam ekipa.
Počelo je porazom od „Vindije“ 10:6 u neizvesnoj utakmici do samog kraja. Naš tim je loše odigrao u napadu na samom početku, a kada je napad proradio, bilo je kasno.
Napad je u drugoj utakmici pokazao pravo lice posle nekoliko homerun-a (Matije Đokića, Petra Ajdukovića i Jakova Kalabe). Novosađani sa 14:7 pobeđuju „Race“ („patke“) iz Ljubljane.

Ova pobeda, tj. napad, ulivala je nadu da bi pobedom u sledećoj utakmici mogli direktno do polufinala.
Ipak, napad protiv „Red Sox“ nije bio ni približno dobar kao u prethodnoj utakmici, pa su Zagrepčani lako došli do pobede od 8:1.
Zbog sistema takmičenja ovaj poraz nije značio kraj nadanjima za ulazak u polufinale.


Na red je došla ekipa „Hurricanes“ iz Austrije, koja je bila četvrta u grupi A. Videlo se na početku da će Novosađani lako do pobede, jer su Austrijanci poveli dosta novajlija. Na kraju je rezultat bio 17:12 za „Novi Sad“.
Novosađani su imali još jednu šansu za polufinale ako pobede „Olimpiju“ iz Karlovca, koja je u A grupi završila na drugom mestu.
Slično kao i protiv ekipe „Red Sox“, napad je bilo lošiji, ali na žalost u ovoj utakmici odbrana je podbacila. Karlovčani su stavljali lopticu u igru i dobro udarali, ali su odbrambeni igrači Novosađana dosta grešili. Na kraju 9:4 za „Olimpiju“ i propuštena velika prilika da se stigne do polufinala.
Interesantno da je naša ekipa igrala čak četiri utakmice zaredom, pa je tako poslednju u nizu ponovo igrala utakmicu sa ekipom „Race“, ovaj put za peto mesto na turniru. Treneri iz Slovenije odlučili su da u odbrani daju priliku mlađim igračima, čime je olakšan posao Novosađanima, koji su sa 20:2 stigli do petog mesta na turniru.
Turnir je osvojila „Vindija“ iz Varaždina, koja je u finalu bila bolja od „Olimpije“ iz Karlovca.
Na kraju, ruku na srce, neki igrači iz Novog Sada su po prvi put igrali na „četiri baze“. Deca su stekla nova iskustva i zadovoljni su učešćem na turniru.
„U Sloveniji je bilo veoma zabavno. Odigrali smo šest utakmica u jednom danu. Nažalost, pobedili smo samo tri i stigli do petog mesta“ izjavio je, jedan od iskusnijih članova tima, Petar Ajduković.


Pre samog povratka u Srbiju, deca i treneri su prošetali centrom Ljubljane i imali priliku da obiđu neke od čuvenih znamenitosti. Povratak je bio bez većih problema, uz malo duže čekanje na granici (oko 40 minuta).
Sledeće nedelje nastavlja se U14 Bee Ball Liga Srbije, turnirom u balonu „Restart 2“ na Novom Beogradu.REZULTATI:

Vindija - Novi Sad  10-6

Novi Sad - Race 14-7

Novi Sad - Red Sox 1-8

Novi Sad - Hurricanes 17-12

Olimpija - Novi Sad 9-4

utakmica za 5 mesto

Race - Novi Sad  2-20

 

POREDAK:

1 Vindija Varaždin CRO

2. Olimpija Karlovac CRO

3. Red SOx Zagreb CRO

4. RIsi Ljubljana SVN

5. Novi Sad SRB

6. Race Ljubljana SVN

7. Hurricanes Vienna AUT

8. Lisjaki Kranj SVN

 

SLIKE SA TURNIRA:

Read 83 times Last modified on Tuesday, 17 January 2023 09:26

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.