Monday, 06 February 2023 07:52

Veliki uspeh Beograda Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Ekipe Beograd’96 i Novi Sad stigle su u subotu popodne u Varaždin. Posle dolaska je usledilo razgledanje grada i odlazak na picu. Domaćin turnira organizovao je spavanje u dvorani za tekvondo u dvorani Graberje.
Obe ekipe po rasporedu igrale su prve jutarnje utakmice. Beograd’96 je turnir počeo utakmicom sa najvećim sportskim rivalom, ali i velikim prijateljima, Varaždinskom Vindijom.

 

Može se reći da je ekipa iz glavnog grada Srbije lako došla do prve pobede na turniru rezultatom 14-8. Na drugom terenu, u malo “hladnijim krajevima”, Novi Sad je, bez ikakve šanse, izgubio sa 12-0 od Zagreba.
Novi Sad je odmah igrao svoju drugu utakmicu, ovaj put protiv Rookies-a iz Varaždina. Nije baš išlo sve kako treba i na kraju se desilo veliko iznenađenje, 5-4 za ekipu iz Varaždina.
Nisu imali milosti Beograđani protiv novog kluba iz Zagreba, Blue Wolfs. Odlični na udaranju su bili Petar Ajduković, Matija Đokić, David Prokić i Danilo Vukanić i sa nekoliko home run-ova stižu do nove pobede (15-1).
Igrao je Novi Sad sve bolje i bolje, ali nikako da završi utakmicu kako treba. Vodio je naš tim do pretposlednje izmene sa 6-2, ali napad Olimpije iz Karlovca daje gas za konačnih 10-6 i novi poraz naše ekipe.

Beograd’96 svoju treću utakmicu je igrao protiv slovenačkog kluba Race (Patke), koja je počela sa vođstvom Ljubljančana od 2-0. Naša ekipa se uozbiljila i sa 8-2 dobila ovu utakmicu i tako došla nadomak finala turnira.
Novi Sad ponovo gubi utakmicu u završnici, posle produžetaka sa 13-12 gube od ekipe Risi iz Ljubljane.
Odlučujuću utakmicu za ulazak u finale Beograd’96 igra protiv Red Sox-a iz Zagreba. Utakmica počinje sa dve greške Beograđana, što dovodi do nervoze igrača i 4-0 za Zagrepčane. Ipak, posle druge izmene odbrana se stabilizovala, dok napad radi odličan posao za konačnih 9-4 i ulazak u finale turnira.

Za razliku od Beograđana, Novi Sad odlično počinje utakmice ali se “gasi” posle druge izmene, pa je tako bilo i protiv Raca. Vodili su Novosađani do pete izmene sa 7-6 ali Race u poslednjoj prave tri poena i na kraju 9-7 za Race, jer naš napad nije uspeo da dođe do poena.
Usledilo je veliko finale, Beograd’96 – Zagreb. Borili su se Zagrepčani koliko su mogli. Beograd’96 je celu utakmicu vršio pritisak na odbranu Zagreba i na kraju pobeđuje rezultatom od 14-7.

Ovom utakmicom završen je turnir, a usledila je dodela nagrada i pehara. Prvo je dodeljen trofej za fair play koji je dobila ekipa Novog Sada, pa su podeljene indivualne nagrade. Najlepši “plej” imao je Matija Đokić, dok je za najboljeg igrača turnira izabran Petar Ajduković.
Uslediće kratka pauza sa indoor turnirima za igrače iz Srbije, a novo iskušenje ih čeka već 25. i 26. februara u Novom Sadu kada se igra “Novi Sad Indoor Baseball”.

REZULTATI:

Vindija - Beograd'96 8-14

Zagreb - Novi Sad 12-0

Novi Sad - Vindija Rookies 4-5

Novi Sad - Olimpija 6-10

Blue Wolfs- Beograd'96 1-15

Ljubljana - Novi Sad 13-12

Beograd'96 - Red Sox 9-4

Za 9. MESTO:

Novi Sad - Race 7-9

FINALE:

Beograd'96 - Zagreb 14-7

 

POREDAK:

1. Beograd'96

2. Zagreb

3. Vindija

4. Ljubljana

5. Red Sox

6. Olimpija

7.Blue Wolfs

8. Rookies

9. Race

10. Novi Sad

 

SLIKE SA TURNIRA:

 

 

Read 121 times Last modified on Saturday, 04 March 2023 15:58

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.