Monday, 18 February 2019 14:06

Pehar otišao u Sloveniju Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Novi Sad Indoor Baseball odigran je po 13. put, a trijumfovala je je ekipa Home Away Team iz Slovenije.

Sala OŠ “Prva Vojvođanska Brigada“ okupila je osam ekipa iz Hrvatske (Olimpija Karlovac, Zagreb i VIndija), Mađarske (Aeros Erd), Bugarske (Buffaloes Blagoevgrad), Slovenije (Home Away Team) i Srbije (Voša i Novi Sad).

Oba dana prštalo je u sali na Novom Naselju, a posle prvog dana u grupi A neprikosnovena je bila ekipa Zagreba koja je sa tri pobede osvojila prvo mesto ispred Aerosa (2-1), domaćeg Novog Sada (1-2) i Buffaloesa koji su doživeli tri poraza. U grupi B Slovenci su, takođe, sa tri pobede bili na čelu grupe ispred Olimpije (2-1), Vindije (1-2) i Voše (0-3).

Otvaranje turnira obeležili su najmlađi učesnici turnira koji su odigrali utakmicu, a sponzori ove utakmice su bili Toster Bar i Big Pizza, pa su to bila i imena timova.

 

Utakmicama za razigravanje od 5-8. mesta počeo je drugi dan turnira, pa je Novi Sad bio bolji od Voše, dok je Vinidija bila bolja od Buffaloesa.

Polufinala su donela odlične utakmice, pa je u hrvatskom derbiju Olimpija sa 4-2 savladala Zagreb, dok je ekipa iz Erda izgubila od Home Away Team rezultatom 16-10.

U borbi za sedmo mesto Voša je pobedila „bizone“ (8-4), Novi Sad u borbi za peto mesto bilo je bolji od Vindije (7-3), dok je za treće mesto viđena laka pobeda Zagreba nad Aerosima (13-3).

Očekivala se velika borba u finalu, a to se i desilo. Ekipe su se smenjivale u vodstvu, ali ipak na kraju 10-7 za ekipu iz Slovenije.

Vać po uhodanom receptu podeljene su nagrade za najbolje pojedince pa je član ekipe Home Away Team, Tosja Lesjak, izabran za najboljeg igrača turnira, najbolji udarač je bio Dominil+k Nestić iz Olimpije, najbolji odbrambeni Bruno Špehar iz Zagreba, dok je najbolji novajlija bio član Aerosa, David Fuzesi.

Ponovo je domaćin turnira dobio sve pohvale za ogranizaciju, a ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pomogli da turnir uspe: Hotel Stari Krvovi, Rich Petrol, Omnicom Sollutions, DIP Livnica, Vindija, Lifeline, Toster Bar, OŠ „Prva Vojvođanska Brigada“,  Knjaz Miloš, Soko Štark, Restoran Šampanjac, Inlingua Galindo, Sunoko, RG Group, Tukan Prind, Alma Quattro, DPC, Societte Genaral Srbija, Gemikro, Instore, Vindija, Image Sport i Transporter NS.

A

Novi Sad

-

Zagreb

 2-5

B

Voša

-

Home Away Team

1-14

A

Buffaloes

-

Zagreb

0-13

B

Olimpija

-

Home Away Team

2-6

A

Aeros

-

Buffaloes

14-5

B

Vindija

-

Voša

5-4

TOURNAMENT OPENING

PROMO

BIG BIZZA

-

TOSTER

 

A

Buffalloes 

-

Novi Sad

7-9

B

Voša

-

Olimpija

2-6

A

Zagreb

-

Aeros

11-3

B

Home Away Team

-

Vindija

10-7

A

Aeros

-

Novi Sad

5-2

B

Vindija

-

Olimpija

1-6

RZ1

Novi Sad

-

Vojvodina

11-10

RZ2

Vindija

-

Buffaloes

9-0

SF1

Zagreb

-

Olimpija

2-4

SF2

Home Away Team

-

Aeros

16-10

7thPLACE

Buffaloes

-

Voša

4-8

5thPLACE

Novi Sad

-

Vindija

7-3

 

       

3rdPLACE

Zagreb

-

Aeros

13-3

FINAL

Olimpija

-

Home Away Team

7-10

 

 

Read 187 times Last modified on Friday, 16 August 2019 13:48
More in this category: « Slabo u Varaždinu 16 ekipa u Erdu »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.