Saturday, 14 September 2019 22:29

Beograd'96 šampion! (video) Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Finalnim turnirom u Kragujevcu, završena je ovogodišnja Little League Srbija. Pobedom finalu nad Wild Boarsima, Beograd’96 je potvrdio dominaciju tokom cele sezone i završio sezonu bez poraza.

Voša – Wild Boars

Polufinalne utakmice su počele iznenađenjem. Iako su ove sezone kragujevčani bili nekoliko puta nadomk pobede nad Vošom u regularnom delu, pobeda je tek došla u polufinalu.

Sve je odlično počelo za novosađane, veprovi su poveli sa 1-0, ali Voša na kraju prve izmene vodi sa 3-1, nakon nekoliko šetnji i vezanih grešaka odbrane kragujevčana. Na brdu za oba tima dva najbolja bacača, za Vošu, Lazar Krčmar, a za kragujevčane Benjamin Alestad.

Novosađani krajem druge izmene dodaju još dva poena za 5-1, a ta dva poena dolaze posle wild pitcha.

Wild Boarsi uspevaju da početkom treće izmene smanje na 5-2, ali Voša sa nova dva poena dolazi do 7-2 na kraju te izmene.

Nisu se predavali kragujevčani pa već u sledećoj izmeni dolazi do preokreta. Čak sedam poena je Voša dozvolila počekom četvrte izmene iako je počela sa stikeoutom. Veli preokret započeo je Petar Petrović triplom, Krčmar poppušta i šeta narednu trojicu, a trener Voše na mesto bacača stavlja Aleksandra Stefanovića. Banjamin Alestad sa dablom čisti baze i veprovi prelaze u vodstvo, a rezultat je 8-7 za Wild Boarse.

U poslednjem napadu Voša je uspela samo da smanji rezultat na 9-8, a Alestad je sa tri strikeouta uveo svoj tim u finale. Na kraju tim iz Kragujevca  bio je bolji na udaranju jer su imali šest udaraca, naspram samo jednog Voše, dok su Wild Boarsi imali osam grešaka, Voša jednu.

Beograd’96 – Novi Sad

Očekivalo se da će posle utakmice u Novom Sadu (2-0 za Beograd’96) novosađani pružiti bolji otpor ekipi iz Beograda, ali se to nije desilo.

Za Beograd na brdu počinje Filip Ceballos, koji ima problema sa kontrolom, ali greškama u napadu novosađani olakšavaju posao beograđanima koji bez poena izlaze iz prve izmene.

Nikola Hatala bio je starter za Novi Sad, ali posle dve šetnje i hit by pitcha-a menja ga amerikanac Jaxon Centore, koji uspeva sa tri strikeota da izađe iz izmene ali rezultat je 4-0 za Beograd’96.

Novosađani preko Save Benića posle wild pitcha stižu do 4-1 napočetku druge izmene, pa umesto Ceballosa na brdo staje Petar Ajduković koji završava izmenu.

Beograd sa novih tri poena poveća svoje vodstvo. Trener novosađana bio je primoran da zameni J.Centore-a jer je prilikom jednog bacanja povredio zglob i morao je da izađe iz terena. Na njegovo mesto staje Aleksandar Kaurinović.

Na početku treće izmene Beograd’96 izlazi iz odbrane bez primljenog poena. Beograđani bez udarca stižu do novih poena i 11-1 na kraju treće izmene.

Novosađani završavaju svoj poslednji napad sa tri vezana strikeouta i tako Beograd’96 (završio utakmicu bez udarca) ulazi u finale Little League Srbije.

Voša – Novi Sad

Dve ekipe iz Novog Sada igrali su utakmicu za treće mesto. Sam početak utakmice pokazao je da će Voša lako stići do pobede jer je već u prvoj izmeni rezultat bio 10-1 za belo crvene.

Loše su odradili svoj deo posla bacači Novog Sada (Marija Smiljanić, Marko Hatala, Caden Wright i Aleksandar Kaurinović (kombinovana 16 šetnji na utakmici)) jer nisu uspevali da bace stirke, što su igrači Voše iskoristili i lako stizali do poena.

Na kraju se utakmica završila krajem druge izmene 22-2 za VOšu jer po pravilima ako je posle druge izmene dvadeset razlike, primenjuje se mercy rule.

Finale: Beograd’96 – Wild Boars

Bacanjem novčića odlučeno je da Beograd’96 bude domaćin u finalnoj utakmici.

Počelo je odlično za ekipu iz Kragujevca, Janko Mandić singlom stiže na bazu a kasnije na wild pitch osvaja poen.

U prvu odbranu veprovi ulaze sa vodstvom 1-0 i Leom Ivović na brdu. I beograđani počinju sa singlom Petra Ajdukovića, posle čega je usledio tripl Jilesa Tracza za 1-1 na semaforu.

Nisu stali beograđani na ovom, Yurii Boyko stiže na pazu posle greške odbrane, a nakon tripla Matije Đokića i singla Davida Prokića rezultat je 5-1 za Beograd na kraju prve izmene.

Hit by pitch, šetnja stavlja Leu Ivović, odnosno Filipa Blagojevića na baze za veprove na početku druge izmene. Na brdu za Beograd je Gojko Ajduković koji se muči, a singlom Petra Vujičića kragujevčani smanjuju vodstvo beograđana na 5-2.

Drugi napad beograđana započinje P.Ajduković inside park homerunom, da bi novim udarcem (dabl) J.Tracz stigao na bazu. Kragujevčani na mesto bacača stavljaju Petra Vujičića, a Beograd do kraja izmene na svoj konto dodaje još dva poena.

I trener Beograda je primoran da promeni bacača, pa na mesto G.Ajdukovića dolazi Y.Boyko koji dozvoljava ekipi iz Kragujevca poen, posle wild pitcha.

Tri vezana udarca (M.Vukanić, D.Prokić i G.Ajduković) obeležila su početak trećeg napada beograđana, koji posle još dve greške odbrane kragujevčana stižu do 13-3, i tako ih samo tri auta dele od osvajanja turnira.

Sa tim se ne slaže ekipa iz Kragujevca koja započinje četvrti napad singlom P.Vujičića. Problemi za Beograd se nastavljaju šetnjom i singlom, a ni novi bacač J.Tracz ne uspeva da smiri napad kragujevčana.

Pune se baze, Beograd’96 ne uspeva da napravi aut, rezultat je 13-8 i sve izgleda da će veprovi stići do iznenađenja i preokrenu rezultat.

Ipak do kraja i velike borbe Beograd’96 uspeva nekako da naprav tri auta i sa 13-10 stigne do šampionskog pehara ovogodišnje Little League Srbije. Utakmica je završena 9-3 u udarcima za Beograd, dok su kragujevčani imali čak osam grešaka naspram dve Beograda.

Po završetku utakmice održana je ceremonija dodele pehara i nagrada za najbolje igrače, pa je tako najbolji igrač Petar Ajduković (Beograd’96), najbolji bacač Benjamin Alestad (Wild Boars), najbolji udarač Petar Petrović (Wild Boars), a najbolji odbrambeni igrač Nataša Petkov (Voša).

Dodeljeni su pehari i medalje ekipama, a zahvaljujemo se sponzorima koji su nagrade i majice za ekipe ( Omnicom Beograd, InB2B Media Beograd, Dip Livnica Novi Sad, Rich Petrol, Soko Štark i Knjaz Miloš).

I za kraj, posle 3 godine ponovo je odigrana Little League Srbija, odigrano je pet turnira (četiri u regularnom delu i finalni turnir), na kojima je ukupno odigrano 28 utakmica. Preko 60-tak klinaca učestvovalo je u ovogodišnjem takmičenju, a velika je stvar za srpski bejzbol igranje ekipe iz Kragujevaca, koja je na mapu Srbije pored 30-tak klinaca, dodala i još jedan bejzbol teren. Wild Boarsi su odlično organizovali prvi turnir ligaškog dela i finalni turnir.

Uskoro se očekuje sastanak klubova i početak organizacije Little League Srbija 2020.

REZULTATI

POLUFINALE

Voša - Wild Boars 8-9

Beograd'96 - Novi Sad 11-1

za 3. mesto

Voša - Novi Sad 22-2

FINALE

Beograd'96 - Wild Boars 13-10

 

Read 405 times Last modified on Monday, 16 September 2019 09:56

Media

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.