Saturday, 21 September 2019 18:33

Trofej ostao u Beogradu Featured

Written by
Rate this item
(2 votes)
  1. Trofejom Beograda ekipe od 12 godina (Little League) završili su sezonu 2019.

Ovogodišnji “trofej”okupio je, usled otkaza ekipa iz inostranstva, četiri ekipe iz Srbije, a novi “vlasnik” Trofeja Beograda je Beograd’96, koji je nastavio pobednički niz i završio sezonu bez poraza.

Počelo je polufinalnim utakmicama Voša-Novi Sad i Wild Boars-Beograd’96, a parovi su izvučeni u četvrtak na Adi Ciganliji.

Voša-Novi Sad

Blizu je bila ekipa Novog Sada da stigne do pobede ali posle vodstva u prvoj izmeni od 4-1 nije uspela da održi vodstvo i pobedi po prvi put u sezoni.

Prvi napad doneo je Novom Sadu četiri poena, posle udarca J.Centorea i nekoliko šetnji bacača Voše.

Ipak Voša, “kljucka” poene i krajem četvrte izmene prestiže prednost Novog Sada, 5-4 je stajalo na semaforu. Do kraja Voša povećava vodstvo na 6-4, da bi Novi Sad uspeo samo da ublaži poraz (6-5).

Wild Boars – Beograd’96

Beograd posle odličnog udaranja u prvom napadu stiže do prednosti od 4-0, a druga izmena se završava rezultatom 5-1. Nisu mogli kragujevčani ozbiljnije da ugorze vodstvo, a Beograd’96 već u sledećem napadu pravi pet poena (10-1). Wild Boarsi uzvraćaju, i sa pet poena smanjuju na 10-6, krajem četvrte izmene. Do kraja Beograd’96 pravi još tri poena za 13-6 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Posle druge finalne utakmice usledilo je svečano otvaranje, na kojem je podeljena oprema koki su poslali Central Ohio Youth Baseball League, The Columbus Clippers (minor league tim iz Ohaja), The Spirit of America (humanitarna organizacija iz SAD) i Dicks Sporting Goods (najveći lanac prodavnice sportske opreme u SAD). Sve ovo se dogodilo uz pomoć Nacionalne garde iz Ohaja, tj. Courta Centore-a koji je pokrenuo ovu akciju.

Pročitajte više: Stigla donirana oprema ih Ohaja

Wild Boars – Novi Sad

Wild Boarsi su po četvrti put ove sezone pobedili Novi Sad, koji je 2019. godinu završio bez pobede (0-16). Kao i u prvoj utakmici novosađani su vodili u prvoj izmeni sa 3-1, ali loš pitching Novog Sada doveo je kragujevčane krajem četvrte izmene u vodstvo od 6-4, a Novi Sad nije imao pravi odgovor pa je ovim rezultatom završena utakmica.

Voša – Beograd’96

U finalu 17. Trofeja Beograda, viđena je odilčna utakmica u kojoj su dominirali pitcher. Za Vošu je počeo Lazar Krčmar, dok je za Beograd’96 startovao Petar Ajduković. Beograd’96 već u prvoj izmeni vodi sa 1-0 poenom Y.Boyka, a taj rezultat je aktuelan sve do treće izmene, kada Voša uspeva da izjednači.

Kraj četvrte donosi novu promenu rezultata, Beograd uspeva da posle nekoliko uzastopnih šetnji osvoji još dva poena za konačnih 3-1 i novi trofej bepgrađana u ovoj sezoni. Ovo je inače peti "Trofej Beograda" koji je osvojila ekipa Beograda od 2006. godine, od kada se ovaj turnir igra za mlađe kategorije.

 

Pošto se turnir igra pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu obezbedio je nagrade za najbolje igrače, kao i pehare i medalje za najbolje timove.

Proglašeni su najbolji pojedinci, pa je nagradu za MVP-ja dobio igrač Beograda Jiles Tracz, za najboljeg bacača Lazar Krčmar iz Vojvodine, najbolji odbrambeni igrač je igrač Wild Boarsa, Janko Mandić, dok je najbolji udarač turnira Yurii Boyko iz ekipe Beograd’96.

Završen je 17. Trofej Beograda, videli smo nekoliko uzbidljivih utakmica, a ja se nadam se da ste se lepo zabavili, rekao je Predsednik Bejzbol saveza Beograda, Đorđe Ajduković.

Roditelji igrača Beograda, posle ceremonije su decu iz svih ekipa počastili sa sokovima i raznim kolačima.

 

REZULTATI

POLUFINALE

Voša - Novi Sad 6-5

Wild Boars - Beograd'96 6-13

za 3.mesto

Wild Boars - Novi Sad 6-4

FINALE

Voša - Beograd'96 1-3

 

 

 

Read 389 times Last modified on Tuesday, 24 September 2019 09:40

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.