Monday, 02 March 2020 14:12

Voša najbolja u Kragujevcu (video) Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Uspešno je završen turnir u Kragujevcu, koji po prvi put donosi bejzbol, a ne Bee Ball u sali. Igralo se na četiri baze, pitching mašina je imala ulogu pitchera, a do pobedničkog pehara stigla je ekipa Voše iz Novog Sada.

Osim turnira po regionu i na međunarodnom turniru u Novom Sadu se igra po ovakvim pravilima. Većina dece nije imala priliku da igra po tim pravilima, pa je bilo zanimljivo kako će se snaći u dvorani Jezero.

Turnir su otvorile ekipe Beograd’96 i domaćina, Wild Boarsa. Posle odlične utakmice, Kragujevčani su posle dugo vremena uspeli da pobede Beograđane. Okršaj novosadskih klubova doneo je novu pobedu Voši. Nakon toga, Voša je u zanimljivoj utakmici savladala i domaćine sa 10-9.

Novi Sad je doživeo dva vezana poraza. U prvom je Beograd’96 bio bolji sa 8-2, da bi „Veprovi“ sa 14-7 savladali Novosađane. U borbi za finale, Beograd’96 je izgubio od Voše, koja je ovom pobedom bez poraza završila grupnu fazu takmičenja.

Novi duel Beograda i Novog Sada nije doneo ništa novo, osim što Novosađani nisu uspeli da osvoje poen, na kraju 12-0 za Beograd’96.

Finalna utakmica je bila zanimljiva na početku, kada su Kragujevčani uspevali da pariraju Voši. Ipak, ekipa iz Novog Sada, bolje udara i stiče veliku prednost pred početak poslednje izmene. Trener Wild Boarsa ubacuje najmlađe članove ekipe koji uspevaju da stignu do pet poena za konačnih 16-6 za Vošu.

Podela nagrada je bila interesantna, jer su treneri dodali neke nove nagrade tj. diplome. Za najbolje novajlije, diplome su dobili Mihajlo Marić (Voša) i Mateja Stanković (Wild Boars). Najbolji udarač je  Janko Mandić (WIld Boars), dok je MVP turnira Filip Božić (Voša). Specijalne diplome dobili su Nikola Hatala (Novi Sad) i to za najlepšeg igrača, dok je Petar Ajduković (Beograd’96) dobio diplomu za najljućeg igrača.

Već 14. marta nas očekuje novi Bee Ball turnir u Beogradu.

REZULTATI

Beograd’96  - Wild Boars 6 - 9

Novi Sad - Voša  3 - 12

Wild Boars - Voša  9 - 10

Novi Sad – Beograd’96  2 - 8

Wild Boars – Novi Sad 14 - 7

Voša – Beograd’96 14 - 4

Za 3. mesto:

Beograd’96 – Novi Sad  12 - 0

FINALE

Voša - Wild Boars # 16-6

TABELA

  1. Voša
  2. Wild Boars
  3. Beograd’96
  4. Novi Sad

 

Read 433 times Last modified on Friday, 15 May 2020 23:00

Media

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.