Wednesday, 05 August 2020 17:35

Korona opet u srpskom bejzbolu Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Nakon nekoliko godina pauze, SBDA (Serbian Baseball Development Association) je ponovo u funkciji. SBDA je osnovao veliki prijatelj bejzbola u Srbiji, Keith Korona, pre nekoliko godina. Zbog obaveza, Keith nije bio u mogućnosti da se posveti SBDA, ali je početkom pandemije postignut dogovor da nova lica SBDA budu Nick Mitrovich i Christian Bokich.

Pored njih dvojice organizacija je jača za nekoliko savetnika, među kojima su: Alex Bokich, Bill Anderson, Nick Mitrovich III, Vujo Dupor, Branko Boričić, Žarko Ivković, Nada Popović, Zoran Tomašević i Miller Scanlan.

Putem video sastanka, dogovoren je pravac delovanja SBDA. Prvi zadatak je da se uradi online SBDA Magazin, koji će izlaziti na svaka dva ili tri meseca. Prvi broj magazina je upravo objavljen (ovde možete pogledati magazin). Glavni zadatak magazina je da svi zainteresovani dobiju informacije o akcijama SBDA i radu na razvoju i unapređenju bejzbola u Srbiji.

SBDA je neprofitabilna ogranizacija osnovana 2010. godine u SAD, čija je svrha da pomogne razvoju bejzbola u Srbiji. Primarni cilj je da se svima koji igraju bejzbol u Srbiji i mladim generacijama koje će se time baviti omogući bolja infrastruktura, oprema i sve što je potrebno. Inače, SBDA, ima odličnu saradnju sa Lifeline Chicago, koji svake godine pomaže u dopremanju bejzbol opreme iz SAD u Srbiju.

PRELISTAJTE MAGAZIN

Read 372 times Last modified on Wednesday, 05 August 2020 18:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.