Super User

Super User

Wednesday, 26 May 2021 14:09

Počinje sezona Little League Srbija

Posle duge pauze zbog već poznatog razloga, ovog vikenda počinje ovogodišnje izdanje Little League Srbija. Kao i prošle godine, u 2021. će učestvovati tri ekipe: Beograd’96, Novi Sad i Wild Boars Kragujevac.

Po planu će se igrati tri turnira, tj. svaki klub će biti domaćin jednog turnira, a za kraj će se igrati finalni turnir. Prvi turnir igra se u subotu na Adi Ciganliji u Beogradu.

Pored turnira, najmlađi članovi svih ekipa imaće priliku da odigraju nekoliko utakmica.

Na ovim utakmicama, treneri će nabacivati lopticu.

Turnir počinje u 11h na bejzbol terenu na Adi Cignliji.

Monday, 18 January 2021 13:32

Lifeline ponovo poslao kontejner

Uprkos pandemiji koja je zadesila ceo svet, ljudi iz Lifeline su ponovo pokazali veliko srce.

Kao i svake godine, ovaj put u teškim okolnostima, kontejner sa poklonima za Srbiju, krajem decembra je stigao na Beli dvor u Beogradu. Pored poklona za veliki broj socijalnih ustanova, svratišta, škola, decu na Kosovu, stiglo je dvadesetak kutija sa opremom za bejzbol.

Uglavnom je stigla oprema za mlađe kategorije, pa je tako stiglo nekoliko montažnih screen-ova, pitching mašina, rukavice, loptice, palice, nekoliko kompleta kečerske opreme i veliki broj dresova.

Zbog korona virusa, ovog puta bejzbolaši nisu imali priliku da pomognu oko istovara kontejnera, već su samo preuzeli opremu.

Veliku zahvalnost dugujemo Anthony Panczak, Radetu Dostaniću, Bill Anderson, Abe Key iz PONY Baseball, kao i Melanie Sever koja je poslala veliki broj majica za decu.

Thursday, 05 November 2020 23:47

Simbolično održan Sajam Sporta

U zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, simbolično je otvoren Sajam Sporta. Zbog pandemije COVID-19 Sajam sporta je ovoga puta održan uz ograničen broj učesnika, bez posetilaca i demonstracije sportova.

Sportski Savezi koji su pod ingerencijom Ministarstva sporta i ovaj put su imali štadnove, a Sajam je otvorio ministar za sport i omladinu, Vanja Udovičić.

U pauzi pre finala 18. Trofeja Beograda, održan je HOME RUN DERBY, na kome je učestvovalo ukupno 9 igrača (po tri iz svakog tima).

Pravila su bila prilagođena, pa je šljakasti deo infield-a donosio 5 poena, outfield 10 poena, dok je home run donosio 20 poena.

Posle prvog kruga, tri najbolja ušla su u finale takmičenja, Benjamin Allestad (Wild Boars), Jaxon Centore (Beograd’96) i Simon Ćijef (Novi Sad). Na kraju u ukupnom zbiru, pobedio je Benjamin Allestad iz Kragujevca, koji je jedini udario home run (2).

Benjamin Alestad (Wild Boars) 50 poena

Jaxon Centore (Beograd’96) 35 poena

Simon Ćijef (Novi Sad) 30 poena

Yurii Bojko  (Beograd’96) 20 poena

Janko Mandić (Wild Boars) 20 poena

Milan Kajtez (Novi Sad) 20 poena

Petar Ajduković  (Beograd’96) 15 poena

Aleksandar Stefanović (Novi Sad) 10 poena

Strahinja Anđelković (Wild Boars)  0 poena

Na kraju turnira, Benjamin Allestad dobio je pehar za prvo mesto u HOME RUN DERBY-ju.

Trofej Beograda je pored pobednika turnira doneo i novog (starog) šampiona Little League Srbije. Kao što smo najavili, zbog nedostatka termina, 18. Trofej Beograda odigran je i kao finalni turnir Little League Srbije.

Znalo se da će poslednja utakmica između ekipa Beograd’96 i Wild Boars odlučiti ko će biti ovogodišnji šampion LLS. To je bio razlog da trener beogradske ekipe da šansu mlađim igračima u utakmici protiv Novog Sada, koji je rezultatom 7-3, posle dve godine stigao do svoje prve pobede u LLS. Poveli su Novosađani sa 4-0,  pa 5-3, da bi se na kraju završilo 7-3 za prekid neverovatnog niza poraza Novosađana (16 poraza za redom).

Očekivalo se da će ova pobeda okuražiti ekipu iz glavnog grada Vojvodine ali su ipak „veprovi“ bili odlični i već u prvoj izmeni došli do nedostižne prednosti od 11-0. Do kraja, Novi Sad osvaja pet utešnih poena za konačnih 17-5 za Wild Boars-e.

Pre samog finala održan je HOME RUN DERBY (pročitajte više ovde).

Finale donosi sjajan pitching duel između Jaxon Centore-a (Beograd’96) i Benjamina Allestad-a (Wild Boars). Poveli su Beograđani sa 2-0 na kraju prve izmene posle nekoliko šetnji i wild pitch-eva B.Allestada. Bacač Beograda nije dozvolio Kragujevčanima da stignu do baze.

Napadi su mirovali do treće izmene, kada Beograd’96 odlazi na 6-0, da bi Wild Boars-i vratili četiri poena za 6-4.

Na početku pete izmene, Petar Vujičić menja B.Allestada i stavlja novu nulu na semafor. Ipak, na početku šeste, Beograd stavlja još dva poena na svoj konto i rezultat je 8-4 za Beograđane. Prete Kragujevčani na kraju utakmice, stižu do poena i tako smanjuju na 8-5. Wild Boars-i imaju pune baze ali Petar Ajduković posle dosta problema završava utakmicu.

Nakon finalne utakmice, podeljene su nagrade za najbolje pojedince i najbolje ekipe, pa je najbolji odbrambeni igrač bio Petar Vujičić (Wild Boars), nabolji udarač Benjamin Allestad (Wild Boars), najbolji pitcher  Jaxon Centore (Beograd’96), dok je za najboljeg igrača Little League Srbije proglašen Yurii Boyko (Beograd’96). Medalje i pehare obezbedio je Gradski sekretarijat za sport grada Beograda.

 

U subotu 10. oktobra nas očekuje 18. Trofej Beograda, koji će zbog nedostatka termina i velikog zaostatka ujedno biti i finalni turnir ovogodišnjeg Little League Srbije.

Trofej Beograda, koji je bio na programu 26. septembra, prekinut je zbog nevremena.

Ovogodišnji Little League Srbije je okupio tri ekipe (Beograd’96, Wild Boars i Novi Sad) i do sada su odigrani turniri u Kragujevcu i Beogradu. Vodeći na tabeli su Wild Boarsi i Beograd’96 sa skorom 3-1, pa će se ove dve ekipe boriti za ovogodišnji pehar LLS. Ekipa Novog Sada sa 0-4 nema šanse, osim da možda stigne do prve pobede u ovoj godini.

Turnir počinje utakmicom Beograd’96-Novi Sad u 11.00. Nakon toga igraju Novosađani protiv Kragujevčana. Veliko finale je na programu u 14:30h.

RASPORED:

11:00

Beograd’96

Novi Sad

12:45

Novi Sad

Wild Boars

14:30

Wild Boars

Beograd’96

Saturday, 26 September 2020 19:58

Potop prekinuo turnir (video)

Iako je dan počeo sunčanim i prijatnim vremenom, 18. Trofej Beograda prekinut je početkom druge utakmice zbog nevremena.
Organizatori su pripremili teren, tu su bile i nagrade za najbolje ekipe, takmčare, sokovi, sendviči... ali nije se dalo.
Odigrana je utakmica prvog polufinala Novi Sad – Beograd’96, koja se završila pobedom Beograđana 8-3, koji su vodili tokom cele utakmice. Poveo je Beograd sa 1-0 na početku, Novi Sad ima trkače na drugoj i trećoj bez auta, ali Petar Ajduković sa tri strikeouta završava izmenu.
 
 
 
U drugom napadu, nekoliko vezanih šetnji Aleksandra Stefanovića, odličan udarac u desni deo terena Matije Đokića i rezultat je 5-0 za Beograd. Uspeo je Novi Sad da smanji na 5-3 i dovede utakmicu do neizvesne završnice. Beograd pravi još tri poena za 8-3, što je bio i konačan rezultat. 
 
Druga utakmica počela je vođstvom Wild Boars-a od 2-0 protiv Internacionalne ekipe. Jak pljusak i olujni vetar prekinuli su utakmicu, tj. ceo turnir, jer je jaka kiša padala skoro sat vremena. Teren je bio potopljen i nije bilo uslova da se turnir nastavi.
 
Bejzbol savez Beograda će u narednim danima odlučiti o novom terminu za odigravanje turnira.
 
 
 
Thursday, 24 September 2020 09:28

U subotu 18. Trofej Beograda

Najavili smo 18. Trofej Beograda, koji se održava 26. septembra na Adi Ciganliji u Beogradu. Sada se zna da će učestvovati četiri ekipe: Beograd’96, Novi Sad, Wild Boars Kragujevac i Internacionalna ekipa (ekipa sastavljena od državljana SAD koji žive u Beogradu).

Na Adi su izvučeni polufinalni parovi turnira, pa će u prvoj utakmici igrati Beograd'96 – Novi Sad, dok će u drugom polufinalu snage odmeriti Wild Boars – Internacionalna ekipa.

Posle polufinalnih utakmica održaće se nekoliko takmičenja, a prvo je HOME RUN DERBY, na kome će učestvovati po dva igrača iz svake ekipe. Pitcher će biti pitching mašina, a najuspešniji udarač će dobiti pehar.

Takođe, organizatori su spremili i takmičenje u trčanju, tj. popularnu štafetu, gde će po četiri igrača iz svakog tima optrčavati sve baze. I za kraj, četiri igrača će ponovo imati priliku da bacaju lopte oko baza, popularni „around the horn“, a biće štopovano vreme, a pobeđuje ekipa sa najboljim vremenom.

Uslediće utakmica za treće mesto i nakon toga veliko finale.

Turnir se igra pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport, a za sve učesnike obezbeđena je hrana i Rauch sokovi.

RASPORED TURNIRA:

10:00h  Polufinale 1 Beograd'96 – Novi Sad

11:30h  Polufinale 2 Wild Boars – Internacionalna ekipa

13:00h  HOME RUN DERBY (mašina baca) iz svake ekipe 2 igrača

13:30h  ŠTAFETA trčanje

13:45h  ŠTAFETA BACANJE PO BAZAMA  merenje vremena

14:00h Utakmica za 3. mesto

15:30h FINALE

17:00h DODELA NAGRADA

Dođite i podržite nas!!!

Friday, 18 September 2020 09:58

Gimnazijalci probali bejzbol

Zahvaljujući Ljiljani Filipović, majci igrača BSK „Novi Sad“, u četvrtak pre ekipnog treninga Novosađana, održana je prezentacija bejzbola i softbola za đake od prvog do četvrtog razreda Gimnazije „Živorad Janković“.

Oko tridesetak učenika je imalo priliku da se upozna sa sportom koji nije zastupljen u Srbiji. Tokom prezentacije, upoznali su sa opremom koja se koristi, nakon čega su imali priliku da odigraju utakmicu.

Podeljeni u tri tima, svaka ekipa je po dva puta udarala tj. napadala, a dva puta su imali prliku da odigraju odbranu.

Ovom prezentacijom BSK „Novi Sad“ je nastavio sa promocijom bejzbola i softbola, kao i samog Kluba.

 

Page 1 of 11