Super User

Super User

Monday, 17 February 2020 10:43

Erd šampion, Ambasador otvorio turnir

Deset ekipa, Homerun-ovi, navijanje, Ambasador SAD u Srbiji i pobeda ekipe Erd obeleželi su ovogodišnji Novi Sad Indoor Baseball, koji je po rečima učesnika, po organizaciji i broju ekipa bio najbolji do sada. Pobedom u finalu 10-4, ekipa Erda je po prvi put osvojila turnir, a pala je odlična ekipa Zagreba.

U grupnoj fazi, Zagreb je bio neprikosnoven u grupi „A“ u kojoj je sa četiri pobede osvojio prvo mesto. Redom su padali: Beograd’96 (4-1), Sofia United (28-0), Novi Sad (24-5) i Olimpija (13-1). Domaćin je ušao u polufinale sa skorom 3-1, dok je Olimpija sa 2-2 osvojila treće mesto u grupi. Slede Beograd’96, koji se odlično borio i Sofia United.

 

Impresivno je bilo na otvaranju turnira. Preko 150 devojčica i dečaka iz deset ekipa ispunilo je centralni deo dvorane OŠ “Prva Vojvođanska Brigada“. Svim učesnicima su se obratili predsednik Bejzbol saveza Srbije, Milan Zonić i Njegova ekselencija Ambasador SAD u Srbiji, Antoni Godfri.

Dobar dan prijatelji! Ja sam Entoni Godfri, američki Ambasador u Srbiji. Ja sam živeo u Hrvatskoj pre 20 godina. Veliki sam ljubitelj bejzbola. Veoma sam srećan što vas vidim ovde. Inače sam navijač Jenkija. Video sam jedno dete iz Novog Sada, koje ima jaku ruku, pa jedva čakam da vas vidim kako igrate. Suština bejzbola je trening, timski rad i prijateljstvo, tako da vas bejzbol uči mnogo čemu. Želim da vam se zahvalim što pokazujete interesovanje za bejzbol, bejzbol je  odličan sport. Želim da se zahvalim roditeljima zato što vas podržavaju i želim da se zahvalim vašim trenerima koji vas uče ovom lepom sportu. I kao što u Americi kažu pre svake utakmice: PLAY BALL!!!

Usledilo je ceremonijalno bacanje i fotografisanje sa svim učesnicima turnira.

Nastavljen je turnir nakon ceremonije. U grupi „B“, Erd je sa četiri pobede osvojio prvo mesto, dok je Voša uspela da pobedi Vindiju i tako stigne do drugog mesta u grupi. Blue Sox-i su sa pobedom nad Buffeloes-ima stigli do četvrtog mesta u grupi.

Dan se završio odlaskom trenera i roditelja u restoran Toster u centru Novog Sada na večeru.

Početak drugog dana turnira je počeo utakmicama grupne faze, posle kojih je nastavljeno sa polufinalim utakmicama. Zagreb je za protivnika imao Vošu. Zagrepčani su počeli utakmicu odličnim udaranjem, pa su već u prvoj izmeni stekli veliku prednost od 5-0. Ipak, Voša se ne predaje i početkom treće izmene rezultat je 5-2, da bi početkom četvrte Novosađani stigli do minimalnog zaostatka (6-5). Igrači Zagreba krajem četvrte izmene stižu do 8-5, a do kraja Voša uspeva samo da ublaži poraz, pa je na kraju bilo 8-7 za tim iz glavnog grada Hrvatske.

Drugo polufinale između Erda i Novog Sada nije donelo neizvesnost. Mađari odlični ceo turnir, namestili su palice i već u prvoj izmeni pokazuju da su favoriti za finale. Krajem treće izmene, rezultat je 13-1 za Erd, a krajem četvrte 17-1. Novi Sad u petoj izmeni stiže do 17-4.

Krenula su razigravanja od 5-10 mesta. Bugari su morali da krenu pa je njihova međusobna utakmica odlučena za zelenim stolom. Za sedmo mesto, Beograd’96 je sa 8-3 pobedio Blue Sox-e. Vindija je u utakmici za peto mesto bila bolja od Olimpije iz Karlovca. Novosadski derbi pripao je Voši, koja je posle velike borbe stigla do trećeg mesta. Voša je vodila sa 7-2 na kraju druge izmene, da bi se Novi Sad vratio u igru u trećoj izmeni i stigao do 7-6. U poslednje dve izmene viđena je velika drama, ali ni jedan od timova nije uspeo da dođe do poena.

Finale su igrale, prema svemu prikazanom dve najbolje ekipe turnira, Zagreb i Erd. Početak utakmice nije bio onakav kako su Zagrepčani očekivali. Erd krajem druge izmene vodi sa 10-0, dok ekipa iz Hrvatske uspeva tek u trećoj da stigne do dva poena. Mađari od druge izmene nikako da osvoje poen. Navijači Zagreba dižu atmosferu i bodre svoj tima ali Zagreb tek u sedmoj izmeni vezuje nekoliko dobrih udaraca, ali nedovljno. Na kraju 10-5 za Erd i veliko slavlje ekipe iz Mađarske, koja je po prvi put osvojila turnir u Novom Sadu.

Dodela trofeja je započela dodelom diploma za timove od 4-8. mesta, a usledila je dodela pehara za najbolje pojednice. Za MVP turnira proglešen je Andraš Ivanski iz ekipe Erda, za najboljeg udarača Roko Škalko iz Zagreba, najbolji odbrambeni igrač je Lazar Krčmar iz Voše, dok je Jakov Belošević najbolji novajlija turnira.

Novi Sad Baseball Indoor je organizovan uz pomoć kompanija i pojedinaca, pa se ovim putem zahvaljujemo kompanijama: Lifeline Chicago, Instore Magazin, Vindija, Soko Štark, Elektromreža Srbije, DIP Livnica Novi Sad, Rich Petrol, Omnicom Solutions Beograd, Knjaz Miloš, Gemikro, Univerexport, Hotel Stari Krovovi, Toster Bar, Kite Novi Sad, Picerija Libero, DPC Beograd, Image Sport Novi Sad, Inlingua Galindo, Pekara MImička Novi Sad,  kao i Maksimu Đuroviću, Court Centoure, Aleksandru Šukiću, Aleksandru Doskoviću, Radojku Dostaniću, Melanie Sever, Mirku Ćulumu, Danilu Vučeviću, Savi Vujkovu, Ani Ajduković i svim ostalima koji su pomogli da turnir bude organizovan na vrhunskom nivou.

REZULTATI:

Novi Sad

-

Sofia United

3-2

Voša

-

Blue Sox

5-0

Zagreb

-

Beograd’96

4-1

Blue Sox

-

Buffaloes

7-0

Sofia United

-

Zagreb

0-28

Buffaloes

-

Voša

1-8

Olimpija

-

Novi Sad

1-8

Blue Sox

-

Erd

4-9

 

Novi Sad

-

Zagreb

5-24

Voša

-

Vindija

9-2

Olimpija

-

Beograd’96

17-4

Buffaloes

-

Erd

1-8

Beograd’96

-

Sofia United

7-5

Vindija

-

Blue Sox

7-1

Zagreb

-

Olimpija

13-1

Erd

-

Voša

11-10

 

Beograd’96

-

Novi Sad

1-11

Erd

-

Vindija

8-4

Sofia United

-

Olimpija

2-4

Vindija

-

Buffaloes

8-2

Zagreb

-

Voša

8-7

Erd

-

Novi Sad

17-4

 

-

   

Sofia United

-

Bullaloes

 

Beograd’96

-

Blue Sox

8-3

Olimpija

-

Vindija

6-11

 

     

Novi Sad

-

Voša

6-7

Zagreb

-

Erd

5-10

 

TABELA

1.

Erd

2.

Zagreb

3.

Voša

4.

Novi Sad

5.

VIndija

6.

Olimpija

7.

Beograd’96

8.

Blue Sox

9.

Buffaloes

10.

Sofia United

 

 

 

 

Tuesday, 11 February 2020 12:50

Novi Sad Baseball Indoor 2020

Preostalo je manje od tri dana do jednog od najvećih dvoranskih turnira u regionu, koji ove godine okuplja čak deset ekipa.

Novi Sad Indoor Baseball okupiće ekipe iz regiona: BK Zagreb, Blue Sox Zagreb, Moles Karlovac, Vindija Varaždin, Erd Baseball Mađarska, Sofia United, Buffaloes Blagoevgrad, Beograd’96, Voša Novi Sad i BSK Novi Sad.

Turnir počinje u subotu, 15.februara u 9:00h, a mesto odigravanja je sala OŠ „Prva Vojvođanska Brigada“. Svečana ceremonija otvaranja je planirana za 14:30h. Turnir će ceremonijalnim bacanjem otvoriti Njegova ekselencija ambasador SAD u Srbiji, Entoni Godfri.

Ovo je 14. po redu Novi Sad Indoor Baseball i ove godine će okupiti preko 150 dečaka i devojčica.

Da bi turnir bio organizovan, pomogli su: Lifeline Chicago, InStore Magazin, Elektromreža Srbije, Vindija, Atlantic Grupa, DIP Livnica Novi Sad, Rich Petrol, Omnicom Slolutions Beograd, Knjaz Miloš, Gemikro Beograd, Univer export, Hotel „Stari Krovovi“, Toster, Kite doo Novi Sad, Picerija Libero, DPC Beograd i Image Sport Novi Sad.

 

RASPORED I PRAVILA

Saturday, 08 February 2020 00:41

Početak jula rezervisan za Italiju

Ovogodišnji turnir u italijanskom gradću Kasions dele Mura, igraće se od 3-5. jula, a od organizatora stigao je poziv na adresu klubova iz Srbije.

Za razliku od prošlih godina, turnir će se igrati samo za dve kategorije (U12 i U15), a po svoj prilici iz Srbije će na turnir ići ekipa U12, za koju mogu da nastupe deca rođena 2008 i mlađi.

Ovo je 29 memorijalni turnir “Frederico Zuttion” , a zanimljivo je ekipe iz Srbije na turniru učestvuju od 2010. godine.

Monday, 03 February 2020 11:48

Pali i Red Soxi

Dugo je trajao put do Varaždina: preko Novog Sada, do Bogojeva, pa opet Novi Sad, da bi autoputem napokon stigli do Varaždina. Fascikla sa saglasnostima je ostala u Novom Sadu, a pooštrene kontrole za prelazak granice su produžile putovanje.

Naš tim je sjajno otvorio turnir protiv domaćina, Vindije, pobedom 12-9, čime je napravio veliki korak ka polufinalu. Vindija je u prvom meču, posle dramatične završnice, dobila Zagreb. Loša igra u odbrani u drugoj utakmici protiv Zagreba i poraz sa velikom razlikom (14-3) je značio da Beograd’96 neće ući u polufinale. U krugu tri ekipe, naš tim je imao najlošiji skor i posle pobede nad Risima iz Ljubljane, Beograd’96 je završio na trećem mestu u grupi. U drugoj grupi, najbolja je bila ekipa Olimpije iz Karlovca ispred Erda, Red Soxa i All Stara. Beograd’96 je za protivnika u utakmici za peto mesto imao ekipu Red Sox iz Zagreba. Poveo je naš tim sa 6-0, ali Zagrepčani stižu i prestižu (6-8). Ipak, do kraja, naš tim stiže do 12-11 i osvaja peto mesto na turniru, što predstavlja znajačno bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu.

 

Najzanimljivija utakmica na turniru je bilo polufinale Vindija-Olimpija. Utakmica je trajala čak 11 izmena, a Karlovčani su bili bolji. Olimpija je na kraju osvojila turnir, pobedom u finalu nad Erdom.

Još jednom, domaćin je odlično organizovao turnir i zaslužuju su sve pohvale.

Za Beograd'96 su igrali: Ivona Đokić, David Prokić, Matija Đokić, Aleksandar Stefanović, Yurii Boyko, Lazar Krčmar, Luka Sabo, Tracz Jiles, Mijat Mihajlović i Gojko Ajduković.

 

REZULTATI

KONAČNA TABELA:

1. Olimpija Karlovac

2. Erd

3. BK Zagreb

4. VIndija

5. Beograd'96

6. Red Sox Zagreb

7. All Star

8. Risi Ljubljana

 

 

 

Tuesday, 28 January 2020 23:07

Sa domaćinima u prvoj utakmici

Najmlađi tim Beograd’96 u petak kreće put Varaždina, gde se u subotu 01.02.2020. u dvorani Graberje igra 13. međunarodni indor turnir.

Pored domaćina VIndije i našeg Beograda na turniru će igrati Olimpija Karlovac, Novi Sazgreb, Erd, All Star, Risi Ljubljana i Zagreb.

Ekipe su podeljene u dve grupe, a naš tim je u grupi „A“ sa Vindijom, Zagrebom i Risima.

Beograd’96 će turnir otvoriti utakmicom protiv domaćina, VIndije, druga utakmica je protiv Zagreba, dok su u poslednjoj utakmici u grupi protivnik Risi iz Ljubljane.

Evo kompletnog rasporeda:

FIELD A

START

FIELD B

VINDIJA – ZAGREB

9:00 – 9:45

NOVI ZAGREB – ALL STAR

VINDIJA – BEOGRAD ‘96

9:55 – 10:40

ALL STAR - OLIMPIJA

ÉRD – NOVI ZAGREB

10:50 – 11:35

ZAGREB - RISI

OLIMPIJA - ÉRD

11:45 – 12:30

VINDIJA - RISI

OLIMPIJA – NOVI ZAGREB

12:40 – 13:25

BEOGRAD ‘96 - ZAGREB

RISI – BEOGRAD ‘96

13:35 – 14:20

ÉRD – ALL STAR

SEMIFINAL (1A : 2B)

14:30 – 15:15

GAME 7th PLACE (4A : 4B)       

SEMIFINAL (2A : 1B)

15:25 – 16:10

GAME 5th PLACE (3A : 3B)

16:20

GAME 3rd PLACE

17:15

GAME 1th PLACE

Monday, 27 January 2020 23:19

Kragujevčani objavili termine treninga

Bejzbol klub "Wild Boars" iz Kragujevca, obajvio je termine treninga tokom zimskog perioda. Klub je obezbedio tri termina nedeljno.

Termini treninga su:
- Četvrtkom od 20.00 do 21.00 h. (hala Park)
- Subotiom od 15.00 do 17.00 h. (OŠ Jovan Popović)
- Nedeljom od 16.00 do 17.00 h. (OŠ Jovan Popović)

Takođe u ovim terminima svi zainteresovani Kragujevčani mogu da dođu i da počnu da treniraju.

Za više informacija možete se javiti na telefon 062/132-67-58 - Milan Todorović.

"Veprovi" će uskoro objaviti termin odigravanja Bee Ball turnira u Kragujevcu.

Thursday, 23 January 2020 01:08

Pogledajte sajt turnira u Novom Sadu

Približava se jedan od najvećih dvoranskih turnira u regionu, "Novi Sad Indoor Baseball", koji će se održati od 15-16.02.2020. godine u sali OŠ"Prva Vojvođanska Brigada". Uz pomoć besplatne platforme za izradu sajtova Wix, osvanuo je sajt turnira na kojem možete dobiti sve informacije o turniru, održavanju, ekipama, sponzorima...

Sajt možete pogledati na https://novisadbaseball.wixsite.com/nsib.

Što se turnira tiče trenutno ima osam prijavljenih ekipa: Vindija Varaždin, Zagreb, Blue Sox Zagreb, Olimpija Karlovac, Erd Aeros, Buffaloes Blagoevgrad, Voša Novi Sad i Novi Sad.

Očekuju se odgovori od ekipa iz Slovenije i Makedonije, nakon čega će biti sastavljen raspored turnira. U svakom slučaju sve novosti možete pogledaati na novom sajtu turnira.

Monday, 20 January 2020 19:52

Počinje sezona indor turnira u regionu

Počinje sezona dvoranskih turnira u regioni, a prvi na redu je turnir u Varaždinu. Turnir se igra 01.02.2020. u dvorani Graberje, a Srbiju će predstavljati ekipa Beograd’96.

Na prošlogodišnjem turniru naša ekipa zauzela je deseto mesto, a ove godine očekuje se da će ostvariti bolji uspeh.

Put Varaždina se kreće u petak (31.01.), a povratak je planiranu nedelju (02.02.). Prema rečima organizatora na turniru se očekuju ekipe iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske.

Inače, sponzor turnira je kompanija Vindija, koja je i sponzor lokalnog kluba.

Beli Dvor je ponovo bio mesto okupljanja bejzbolaša, a ovaj put razlog je bio istovar kontejnera koji je iz Čikaga poslala organizacija Lifeline.

Inače Lifeline svake godine šalje dva kontejnera sa pokolonima za decu iz svratišta, škola, decu sa Kosova, bolnice i mnoge druge organizacije u Srbiji i BiH kojama je pomoć potrabna, a između ostalog nekoliko kutija je puna bejzbol opreme koju šalju priljatelji iz SAD.

Nekoliko dana pre dolaska nove godine bejzbolaši su pomogli u istovaru poklona za decu, koju je takođe poslala organizacija Lifeline.

Ove godine donaciju je poslala organizacija PONY BASEBALL, na čijem čelu je gospodin Abraham Kij (Abraham Key), koji već više od deset godina pomaže bejzbol u Srbiji.

PONY sa ponosom podržava razvoj bejzbola i softbola u Srbiji, rekao je predsednik PONY, Abraham Key. Sa našim partnerima, fondacijom Lifeline pokušavamo da obezbedimo novu i korišćenu opremu za PONY BASEBALL SRBIJA, kako bi smo pomogli razvoj bejzbola u Srbiji.

Među opremom najviše se nalazi oprema za početnike, kacige, nekoliko zaštitnih mreža i loptice.

Pored bejzbolaša pri istovaru su pomogli predstavnici NVO „Košnica“, kao i igrači i treneri iz klubova američkog fudbala iz Kragujevca i Kraljeva.

Pre samog istovara, NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i NJ.K.V Princeza Katarina fotografisali su se sa svima koji su došli da pomognu, kao i sa zaposlenima u Dvoru.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svma koji su pomogli: Melanie Sever, Abraham Key, Lifeline, Fond NJ.K.V. Princeza Katarina i mnogim drugima.

Konačno je stigla informacija i potvrda o datumu održavanja Novi Sad Indoor Baseball 2020.

Zahtev koji je poslat u OŠ“Prva Vojvođanska Brigada“ pozitivno je rešen i sada je poznato da će se najveći regionalni turnir igrati od 15-16. februara 2020. godine.

Iako pozivnice nisu poslate već su se neki klubovi javili za učešće pa tako na turniru, pored domaćina BSK“Novi Sad“ očekujemo BSK“Voša“ Novi Sad, BK“Zagreb“, BK“Vindija“ Varaždin, BK“Buffaloes“ Blagoevgrad, BK“Olimpija“ Karlovac i BC“Aeros“ Erd, a čeka se odgovor od ekipa iz Slovenije i Makedonije.

Ovogodišnji turnir će okupiti decu rođenu 2005. godine i mlađe, dok će svaka ekipa imati pravo da u tim uvrsti i dva igrača rođena 2004 godine, ali će oni imati pravo da igraju samo u autfildu.

 

 

Page 1 of 8