Super User

Super User

Tuesday, 12 November 2019 16:20

Bez odmora u Karatašu (video)

Kampom u Karatašu, definitivno je završena ovogodišnja bejzbol sezona za mlađe kategorije. Kamp je okupio 36 devojčica i dečaka iz Novog Sada, Beograda i Kragujevca.

Početak je obeležilo testiranje motoričkih sposobnosti, koje su uradili momci iz Zavoda za sport i medicinu sporta. Deca su imala priliku da steknu uvid u svoju eksplozivnost, elastičnost i brzinu.

Vremenske prilike nisu dozvoljavale da se treninzi održavaju na fudbalskom terenu, pa su treninzi, sve do poslednjeg dana, održavani u sali.

Prva dva dana kampa se treniralo tri puta dnevno. Pre i posle podne se radilo na odbrani (hvatanje i bacanje), dok je večernji trening bio rezervisan za udaranje. Tokom svih treninga je rađeno na poboljšanju tehnike trčanja i brzine.

Tokom tri dana deca su imala priliku da rade sa trenerima Milanom Zonićem, Đorđem Ajdukovićem, Goranom Stefanovićem, Nikolom Vučevićem i Nemanjom Palićem.

Igrači: Petar Ajduković, Gojko Ajduković, Danilo Vukanić, Miloš Vukanić, Stefan Đorović, Matija Đokić, Ivona Đokić, David Prokić, Mijat Mihajlović, Aleksa Mihailović (Beograd'96), Aleksandar Stefanović, Lazar Krčmar, Miloš Benko, Luka Sabo, Simon Čijef, Viktor Čijef, Strahinja Samardžija, Oleg Vuletić, Dejan Zolotić, Ivan Majer (Voša), Petar Vujčić, Lena Vujčić, David Todorović, Strahinja Anđelković, Petar Petrović, Janko Mandić, Veljko Mandić, Lea Ivović, Dunja Lazarević, Ognjen Ivović (Wild Boars), Đorđe Tomić, Nikola Hatala, Jovan Filipović, Uroš Ćulum, Marija Smiljanić i Damjan Mirković (Novi Sad).

Poslednji dan, zbog povratka kući, odrađen je jedan trening, a na kraju su, na radost sve dece, odigrane dve utakmice u dve starosne kategorije.

Nova sezona počinje u decembru Bee Ball turnirima, a klubovi će u međuvremenu raditi prezentacije po osnovnim školama u potrazi za novim članovima

 

 

Kamp za mlađe uzraste koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije, održaće se od 07-11.11.2019. godine u omladinskom kampu “Karataš” nadomak Kladova.

Ovogodišnji kamp okupiće decu do 15 godina, a očekuje se da će na treninzima tokom četiri dana kampa prisustvovati 40 igrača iz Novog Sada, Kragujevca, Beograda, Zrenjanina i Inđije.

Tokom kampa Zavod za sport i medicinu uradiće motorička i psihološka testiranja, a planirano je da tokom kampa deca treniraju tri puta dnevno, kao i nekoliko utakmica. U zavisnosti od vremena treninzi će biti na otvorenom, dok će tokom večeri na raspolaganju biti sala u okviru kampa.

Treninge će voditi najbolji treneri iz Srbije.

Tuesday, 22 October 2019 12:14

Dolazak u Ameriku

Prvi igrač koji je iz Srbije otišao u SAD na školovanje je igrač Novog Sada, Ivan Vučković. Zahvaljujući Ranku Ivaniću Ivan je dobio stipendiju u srednjoj školi York, gde će završiti poslednje dve godine srednje škole.

Od početka ove godine, popularni Zema, je vredno trenirao nepropuštajući treninge.

Igrao je za prvi tim Novog Sada, interligu i CEB Kup za Beograd’96. Odigrao je i regionalni turnir PONY u Pragu za U16 reprezentaciju Srbije, turnr u Italiji i sa U23 reprezentacijom odigrao je kvalifikacije za U23 prvenstvo Evrope. Početkom septembra odigrao je jesenji deo sezone za ekipu WINSDORA

 

„Zemu“ znamo kao velikog radnika, ali šta je to što te privuklo kod bejzbola?

Privukla me je sama igra. Bejzbol je jedan potpuno neobičan sport za nas iz Srbije. Drugačiji je u odnosu na ostale sportove i to me je privuklo. Bilo je dosta da se uči i da se razmišlja na drugačiji način, međutim to je bio izazov koji sam rado prihvatio.

Još uvek si prvi i jedini igrač koji je udario homerun na regionalnom turniru u Poljskoj? Da li se sećaš kakav je osećaj?

Bio sam mali tada, ali sećam se tog momenta, stvarno je divna uspomena. Osećao sam se neverovatno i nisam verovao da se u tom trenutku to desilo.

 

Šta je to čeka se najviše (najrađe) sećaš sa bejzbola?

Najdraža uspomena sa bejzbola mi je odlazak u Japan u Septembru 2016. godine. Volim da se prisetim tog perioda jer je to stvarno jedno prelepo iskustvo.

Bilo je i teških momenata, u jednom momentu hteo si da prekineš sa bejzbolom.Zašto i šta te je zadržalo? 

To je bilo u trenucima kada sam imao dosta promena pa sam bio pod brojnim utiscima i nisam razmišljao ispravno. Bio sam krenuo u srednju školu, promenilo se društvo, razmišljanje, stavovi i slično. Ipak sam bio doneo ispravnu odluku nakon nekog vremena provedenog razmišljajući šta zapravo želim da radim.

Tvoja poslednja sezona u Srbiji bila je puno izazova. Kako ocenjuješ 2018. godinu? 

Ne želim da kažem da sam zadovoljan zato što uvek može bolje, ali protekla godina je imala dobrih momenata. Bilo je dosta utakmica tokom kojih sam stekao iskustvo. Znao sam da odlazim u Ameriku i potrudio sam se da iskoristim od sezone najbolje što mogu.

 

U Pragu si igrao svoj poslednji PONY turnir.Kako ocenjuješ rezultat na turniru i kakvo je bilo iskustvo upoznati i raditi, bar na kratko, sa Cal Ripken Jr.?

Što se tiče samog turnira, imali smo par utakmica koje smo nažalost ispustili, ali je to bila lekcija za nas.

Upoznavanje jednog od najpoznatijih i najboljih igrača svih vremena je bilo fascinantno, nisam ni slutio da bi se to moglo desiti. Bilo je zanimljivih vežbi na kratkom treningu sa Cal Ripken Jr-om i nakon toga smo uspeli da dobijemo i zajedničku fotografiju.

Tokom maja i juna bio si povređen, kakav je osećaj pauzirati u sredini sezone?

Biti povređen u toku sezone nije prijatno. Srećom, nisam propustio previše utakmica i nije previše negativno taj period uticao na mene.

Dolazimo do odlaska u Sjedinjene Države. Kako su tekle pripreme za odlazak?

Ceo proces odlaska je počeo rano u toku godine i nije bilo previše panike. Nije bilo prevelikog opterećenja i sve je postepeno ispalo kako treba u toku priprema.

Šta je bio najveći problem (strah)?

Najviše me je brinulo da li sam dovoljno dobar da igram na njihovom nivou i to mi je sve vreme prolazilo kroz glavu.

Kada si stigao, kakav je bio prvi utisak?

Kada sam došao bio sam pospan od leta i sve se nekako brzo izdešavalo. Nisam znao kako da se osećam i šta da očekujem nakon samog dolaska, međutim porodica me je sačekala i sve je proteklo glatko.

Kakva je porodica u kojoj živiš i ko ti je cimer?

Porodica je prijatna i ljudi se zaista trude da me tretiraju što je bolje moguće i ako nigde nije kao kod kuće.

U istoj porodici je i momak sa El Salvadora, dobar je bejzbol igrač (baca preko 85) i drago mi je da imam nekog da mi pravi društvo.

Krajem avgusta 2018. krenuo si u „Novu“ školu, potpuno nešto novo u tvom životu, drugačiji sistem, jezik... Da li je sve bilo očekivano ili si sve zamišljao nekako drugačije?

Školu sam zamišljao skroz drugačije, nisam znao da ću na nekim časovima imati samo još 3 učenika sa mnom i da je atmosfera u školi veoma opuštena.

Iskreno mi u školi nije zanimljivo jer su što se gradiva tiče dosta iza nas pa većinu unapred znam. Imam odllične ocene, što je dobro za mene.

Koliko se nastava u SAD razlikuje od nastave u Srbiji? Kakva je hrana?

Nastava mi ne deluje toliko “suva” kao kod nas i ima dosta više interakcije studenata kako međusobno, tako i sa profesorima.

Hrana je veoma kalorična ali mi je takođe i slabijeg ukusa u odnosu na šta sam jeo kod kuće, nedostaje mi mamina hrana.

Odigrao si jesenji deo bejzbol sezone. Kakva je bila ekipa i kako si se snašao?

Što se tiče ekipe, iskreno sam bio očekivao više. Ipak, rekli su mi da se u toku jeseni ne igra punom snagom i da se samo gradi iskustvo u tom periodu.

Amerika je kolevka bejzbola pa nas interesuje kakvi su treninzi i koliko puta se trenira nedeljno? Kakvi su uslovi za treniranje?

Što se tiče jeseni, slično je kao i u Srbiji. Dva treninga nedeljno i utakmice za vikend. Međutim, na proleće kad bude sezona u školi treninzi će biti 5 ili 6 puta nedeljno. Uslovi su pristojni, teren, cage, screen-ovi. Dovoljno da se trenira bez problema.

Znamo da si u reprezentaciji igrao, uglavnom, prvu bazu, ali čuli smo da si igrao treću bazu i da si dosta bio na poziciji pitchera. Šta su ti rekli treneri i kako si se snašao na novim pozicijama?

Bilo je nekoliko igrača koji su hteli da igraju prvu bazu, pa su me isprobali na trećoj i dobro sam se snašao, kao i na pitchingu.

Treneri su bili zadovoljni mojom igrom i nadam se da će mi pomoći u toku naredne sezone da napredujem.

Koliko često ste igrali tokom nedelje i koji je kvalitet bejzbola?

Igrali smo dve ili tri utakmice za vikend, a za kvalitet bih rekao da je prosečan.

Kako si zadovoljan sa svojim igrama tokom jeseni? Na čemu bi trebao da radiš tokom zime?

Uvek može bolje. Smatram da bih trebao da radim na swingu i pitchingu.

Odigrao si i letnju ligu u Pensilvaniji. Kakvo je to iskustvo za tebe?

Definitivno bolji kvalitet, igra se sa drvetom, bolji pitcher, nisam bio loš. Na palici sam udarao, ali nije bilo puno extra base hitova.

Stiglo je hladno vreme i gotova je bejzbol sezona, kako i da li sad treniraš?

Trenutno nemamo treninge, bio sam samo tri puta kod privatnih trenera koji se na žalost dosta plaćaju i to mi je platio host-tata. Pored toga idem u teretanu i dobacujem se u školskoj sali što je relativno kratko.

Tokom zime preporuka trenera je bila da igraš košarku. Koju poziciju igraš? Kako ti ide košarka?

Košarkaši tim nije na baš zavidnom nivou s’ obzirom da sam ja kao sasvim slučajno “pojačanje” starter na poziciji centra sa visinom od samo 190 cm.

Treneri smatraju da na taj način održavam kondiciju i da nema razloga da ne igram i košarku.

Šta ti najviše nedostaje?

Najviše mi nedostaje porodica. Pored toga mi nedostaje društvo, samostalnost i toplije vreme.

Ove godine završavaš srednju školu, kakvi su ti planovi za budućnost?

Kad završim, planiram da upišem neki koledž. Kao što sam rekao imam odlične ocene, što mi omogućava relativno “lakši” upis u neki od koledža. No, videćemo…

 

Ivana očekujemo u dresu reprezentacije sledeće godine, kada Srbija igra ponovo Evropsko prvenstvo B grupe.

Iz glavnog sedišta PONY Baseball League u Vašingtonu, država Pensilvanija, stigli su datumi odigravanja regionalnog turnira za kategorije U14 i U16.

Turniri će se po već uhodanom običaju igrati u Pragu na terenima bejzbol kluba „Eagles“ (Sokol Krč), kao i na terenima bejzbol kluba „Tempo“.

Pročitajte: Ragionalni PONY turnir 2019: Slovaci pali za kraj 

Turniri će se igrati od 16-20. aprila 2020. godina, a očekuje se ponovo da u svakoj kategoriji bude 25 ekipe iz cele Evrope, koje će se boriti za odlazak na finalni turnir, koji se igra u Sjednijenim Državama.

Ekipa iz Srbije najavila je svoje učešće u kategoriji U16, za koje će moći da igraju igrači rođeni od 1. septembra 2003. godine, do 1. septembra 2006. godine.

Monday, 07 October 2019 16:51

Dobar nastup timova iz Srbije

Sam početak puta nije dobro počeo, otkaz nekoliko igrača zbog bolesti, a po samom polasku i kvar na kombiju, pa je ceo plan puta ispomeran. Dugujemo veliku zahvalnost Aleksandru Šukiću, koji je ustupio svoj automobil za putovanje u Mađarsku. Posle tročasovnog čekanja na granici, obe ekipe, Voše i Novog Sada, stigle su oko dva sata posle ponoći u smeštaj.

Samo nekoliko sati kasnije, Novi Sad je igrao prvu utakmicu i to protiv domaćina, Erda. Kao što uvek biva na prvim utakmicama, nervoza i neispavanost, tako je bilo i na ovoj. Poveo je naš tim sa 2-0 u prvoj izmeni, da bi Erd smanjio na 2-1 na kraju iste izmene. Do kraja Novi Sad pravi još četiri poena za konačnih 6-2 i prvu pobedu na turniru. Utakmicu su solidno odbacali Đorđe Tomić i Uroš Ćulum.

Na drugom terenu Voša je igrala svoju prvu utakmicu u konkurenciji U13, protiv Erd Dodgersa. Novosađani su lako stigli do pobede od 12-2, a priliku da bacaju dobili su Lazar Krčmar i Aleksandar Stefanović. Ovo je bila jedina utakmica za Vošu u prvom danu turnira, dok je Novi Sad imao utakmicu protiv Skopje Sluggers-a. (Skopje Sluggers-i su izgubili svoju prvu utakmicu protiv Debrecin Tigersa.)

Starter za Novi Sad je bio Jovan Filipović, koji nije imao većih problema. Napad je bio solidan, a u drugoj izmeni je vođstvo Novog Sada bilo 9-0 posle homerun-a Stefana Živića. Filipovića u poslednjoj izmeni menja solidni Marko Crvenkov. Makedonci uspevaju do kraja da naprave poen za konačnih 13-1 za Novi Sad, čime je naš tim bio nadomak finala turnira. U drugoj grupi, nepogrešiva je bila ekipa Redsa, koja je posle velikog preokreta, walk off home run-om pobedila Berlin Bombers-e.

Kiša je dočekala bejzbolaše u subotu, a prvi na teren su izašao tim Voše, koji su igrali protiv Debrecin Tigers-a. Poveli su Mađari sa 4-1 u drugoj izmeni i to vođstvo održavali sve do treće izmene, kada Novosađani uspevaju da stignu do 6-5, što je i bio konačan rezultat. Poraz je Vošu udaljio od finala, ali postojala je šansa ako se pobedi Trnava u drugoj utakmici u subotu.

Pre te utakmice, Novi Sad se borio za finale sa starijom ekipom tigrova. Ponovo je na brdu Đorđe Tomić, koji dobro kontroliše utakmicu do početka treće izmene u koju se ulazi rezultatom 1-0 za Novi Sad. Tomić popušta i uz nekoliko grešaka odbrane i nekoliko šetnji, Mađari vode 3-1 na početku treće izmene. Ipak, na kraju iste izmene Novosađani se bude i vraćaju četiri poena za novo vođstvo. Tomića menja Uroš Ćulum koji ne dozvoljava ekipi iz Debrecina da se razmaše i na kraju pobedom od 5-3, Novi Sad ulazi u novo finale u 2019. godini (Novi Sad je igrao finale u Varaždinu).

Svesni da mogu da pomrse račune ekipi iz Slovačke, Voša na brdo stavlja Yurii Boyka pojačanje iz Beograda 96 za ovaj turnir. Slovaci su pokazali da su favoriti za osvajanje turnira i lako su savladali Novosađane sa 12-2 i tako ih ostavili na trećem mestu u grupi, pa je tim iz Novog Sada poslednjeg dana imao priliku da igra za peto mesto.

Treći i poslednji dan turnira počeo je pakovanjem i spremanjem za povratak kući. Voša je za protivnika imala ekipu iz Skopja, koju čine državljani SAD koji žive i rade u Makedoniji. Trener Novosađana je odlučio da stavi svog najboljeg bacača, Jaxona Centorea, koji je bio odličan tokom cele utakmice. Vodili su Novosađani celu utakmicu i na kraju sa 6-1 osvojili peto mesto na turniru. Ovo je prvi put da Voša igra na jednom od međunarodnih turnira U13 van Srbije. Turnir do 13 godina osvojili su domaćini, Erd Indians, koji su u uzbudljivom finalu pobedili sa 1-0 Trnavu Angels.

Posle svih utakmica razigravanja od 3-8. mesta na U16 turniru stiglo je na red i finale, Novi Sad- Reds, u kojem je ekipa iz Mađarske dobila na bacanju novčića i tako bila domaćin na ovoj utakmici. Posle prvog napada Novi Sad vodi sa 1-0 posle udarca Đorđe Tomića i wild pitcha. Tomić je ponovo startovao za Novi Sad, a posle prve izmene Novi Sad je vodio. Napad Novog Sada bio je loš, a Mađari uspevaju da izjednače i povedu na kraju druge izmene sa 2-1.

Veliki broj strike out-a napadača našeg tima olakšava odbrani Redsa posao, ali ipak u četvrtoj ponovo Tomić osvaja poen i izjednačuje na 2-2. U istom napadu Novi Sad je imao šansu da povede ali nisu uspeli da udare lopticu. Došla je šesta izmena, a rezultat je bio i dalje 2-2. Novosađanima na udaranje dolazi donji deo line up-a, a bacač Redsa sa tri strikeout-a lako izlazi iz izmene. Za razliku od Novog Sada, Redsima je početak line up-a na udaranju.

Uroš Ćulum, koji je zamenio Tomića na brdu šeta prvog udarača, pa sledi udarac i na kraju walk off udaraca kojim Mađari stižu do pobede. Tako Novi Sad, ne uspeva u drugom finalu ove godine da stigne do pobede. Domaćin je obezbedio medalje i pehare za najbolje ekipe, odnosno pojedince. Najbolji bacač turnira je Đorđe Tomić iz Novog Sada.

Povratak u Srbiju bio je bio kraći nego dolazak, bez većih zadržavanja na granici. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su pomogli ovo putovanje, a posebno Radetu Dostaniću iz Čikaga.

REZULTATI U13

Voša -  Erd Dodgers  12-2

Tigers – Voša 6-5

Angels  - Voša 12-2

Voša – Sluggers 6-1

TABELA U13

 1. Erd Indians
 2. Trnava Angels
 3. Centurions Varšava
 4. Debrecin Tigers
 5. Voša Novi Sad
 6. Skopje Sluggers
 7. Erd Dodgers
 8. Hatvan Hunters

REZULTATI U16

Erd – Novi Sad 2-6

Sluggers – Novi Sad 1-13

Novi Sad -Tigers 5-3

Reds – Novi Sad 3-2

TABELA U16

 1. Reds Budapest
 2. Novi Sad
 3. Berlin Bombers
 4. Erd
 5. Debrecin Tigers
 6. Centurions Varšava
 7. Skopje Sluggers
 8. Szentandere Sleepwalkers

 

 

 

Tuesday, 01 October 2019 10:40

Novosađani putuju u Erd

Novi Sad U16 i Voša U13 sledećeg vikenda gostuju na međunarodnom turniru u Erdu.

Turnir će u petak ujutro otvoriti Novi Sad koji igra prvu utakmicu protiv domaćina, u konkurenciji do 16 godina. Inače, na turniru učestvuje po osam ekipa u obe konkurencije, a Novi Sad se nalazi u grupi sa Erdom, Skopje Sluggers i Debrecin Tigers, dok su u drugoj grupi Berlin candy Bombers, Budapest Reds, Centaury Waršava i Sleepwalkers-i iz Sentandreje.

U konkurenciji do trinaest godina, Voša je u grupi sa Dodgersima iz Erda, Debrecin Tigers i Trnava Angelsima. Turnir se igra po “brzim” pravilima, pa će se utakmice igrati 80 minuta, a udarači će na udaranje izlaziti sa kauntom 1ball i 1 strike.

Novi Sad brani treće mesto osvojeno prošle godine, a na put će ići: Marko Rosić, Stefan Živić, Uroš Ćulum, Jovan FIlipović, Đorđe Tomić, Milica Kajtez, Mina Smiljanić, Dragan Brkić, Marko Crvenkov, Hristina Mančić i Nikola Dragojlov, dok će Voša nastupati u sastavu: Lazar Krčmar, Luka Sabo, Aleksandar Stefanović, Simon Ćijef, Snežana Kosovac, Strahinja Samardžija, Oleg Vuletić, Nikola Hatala, Lena Vujičić, Petar Vujičić, Jaxon Centore i Yurii Boyko.

Naše ekipe kreću na put u četvrtak popodne, a povratak je planiran u nedelju uveče.

Ovo je poslednji turnir u inostranstvu na otvorenom, a na kojima će igrati naše ekipe.

 

RASPORED TURNIRA

Friday, 27 September 2019 12:18

Heroj dana Radio "Singnala" (video)

Novosadski Radio Signal već nekoliko godina u svom programu ima izbor za "Heroja dana", pa je tako u sredu 25.09. za "Heroja dana" izabran trener BSK"Voša", Goran Stefanović.

Danas on deci trži besplatno, jer mu je kako kaže važno da se deca bave sportom.

Jedan od najvećih motiva je zato što svako dete koje se bavi sportom zdravo se razvija i zdravo raste, rekao je Goran, i nsatavio, kako bi rekao i živi i radi i druži se u lepom i dobrom okruženju.

 

Thursday, 26 September 2019 00:33

Kragujevčani se pojačali

Kupovinom nove kosilice za teren na Adi Ciganlji, odlučeno je da se stara traktor-kosilica pokloni Wild Boarsima iz Kragujevca.

Pročitajte više: “Texas Beast” na Adi Ciganliji (video)

Kragujevčani će tako imati znatno lakši posao oko održavanja bejzbol terena na hipodomu, koji su do sada kosili sa motornom kosilicom na guranje.

Pod „okriljem“ noći, kosilicu je preuzeo predsednik WIld Boarsa, Miljan Đurović, a primopredaju je na Adi Ciganliji izvšio predsednik Bejzbol saveza Beograda, Đorđe Ajduković.

Wednesday, 25 September 2019 11:40

Beograd'96 pokrenuo promocije u školama

Nakon završetka uspešne sezone i osvojenog trofeja Little League Srbija i Trofej Beograda, Beograd'96 je krenuo sa promocijom bejzbola u OŠ "Miloš Crnjanski" na banovom Brdu.

Tokom nekoliko školskih časova deca su pokazala veliko interesovanje za bejzbol, pa se očekuje da će BK"Beograd'96" povećati svoj igrački kadar.

Plan čelnika kluba je da se obiđu sve škole na Banovom Brdu, jer su najbliže terenu na Adi Ciganliji.

 

Sunday, 22 September 2019 09:31

Stigla donirana opema iz Ohaja

Kratko vreme Court Centore u Beogradu i već je uspeo da uveseli i unapredi decu koja treniraju bejzbol u Srbiji. Inače, Court je član Nacionalne garde Ohaja, koja ima odličnu saradnju sa Vojskom Srbije.

Pošto je veliki zaljubljenik u bejzbol (bio trener Little League tima u Ohaju), a i sin mu trenira i igra bejzbol (Jaxon, igra za Little League tim Novog Sada, a trenira sa ekipom Beograda) odlučio je da pomnogne srpskom bejzbolu.

Kontaktirao je ligu u kojoj je Jaxon igrao, kao i neke organizacije u SAD. Odgovor je bio brz, i oprema je prikupljena u rekordnom roku i poslata za Beograd.

Oprema je predstavljena tokom otvaranja 17. Trofeja Beograda, koji se proteklog vikenda igrao na Adi Ciganliji.

U ime braće i sestara iz Ohaja, Central Ohio Youth Baseball League, The Columbus Clippers (Minor League tim iz Ohaja), The Spirit of America (humanitarna organizacijaiz SAD) , and Dicks Sporting Goods Goods (najveći lanac prodavnice sportske opreme u SAD), sa ponosom vam poklanjamo ovu opremu u nadi da ćete nastaviti da negujete ljubav prema bejzbolu, kao i da će oprema pomoći za razvoj bejzbola u Srbiji. Ovu donaciju je omogućila i Nacionalna Garda Ohaja koja je omogućila transport opreme, rekao je Court.

Posle kratke ceremonije otvaranja, većina opreme je podeljena deci i klubovima, učesnicima turnira.

Deca i treneri potpisali su četiri drvene palice kao souvenir, znak pažnje, koje će Court Centore poslati u Ohajo donatorima.

Među oprememom je bilo svega, palica, kečerskih oprema, rukavica, šlemova, loptica…

Po rečima Courta ovo je samo početak saradnje između bejzbola u Srbiji i bejzbola u Ohaju.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/beograd96/www/skolskaliga2/components/com_k2/templates/default/user.php on line 260
Page 1 of 5