Slab početak u Bratislavi

Prvi deo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se igra u Bratislavi, naši kadeti završili su bez pobede.
Prvi protivnik bila je reprezentacija Austrije, koja je samo dve nedelje na juniorskom turniru Little League u Kutnu osvojila treće mesto.
Sve je počelo idealno za naš tim, jer je poenima Lazara Radonjića i Dunje Mostarac naš tim poveo sa 2-0.
Austrijaanci uspevaju odmah sa dva vezana udarca da izjednače u svom prvom napadu.
Naš tim teško je izlazio iz odbrane, jer su Austrijanci konstantno vršili pritisak.
U trećoj izmeni semafor pokazuje 4-2 za Austrijance koji su sa nakoliko šetnji i dobrim udarcem stigli do ta dva poena.
Napad Srbije nije loš li nikako da uutakmica, udarcem pogura trkače na bazama.
KObna je bila peta izmena po naš tim, koji je posle 5-2 i dva auta napravio nekoliko vezanih grešaka i omogućio da Austrijanci u toj izmeni kaširaju našu ekipu sa 12-2.
Bojan Ninić bio je solidan na pitcingu do pete izmene, a u petoj zamenio ga je Dušan Nakić.Srbija je imala samo dva hita a oba je udario Lazar Radonjić.
Zbog kiše i odlaganja utakmica, naša ekipa je protiv Slovenija igrala na drugom terenu koji se nalazi tridesetak kilometara od Bratislave.
Ovo je bila utakmica u kojoj je naš tim očekivao pobedu.Na brdu za Srbiju počeo je Lazar Radonjić koji uspeva da izađe iz prve izmene bez primljenog poena.
Srbija, koja je domaćin na ovoj utakmici, povela je u prvom napadu sa 3-0, iako je posle tih 3-0 imala pune baze, bez auta, Slovenači pitcher uspeva sa tri vezana strike outa da se izvuče iz neprijatne situacije.
 
Slovenci u drugoj izmeni smanjuju na 3-2, posle njihovog udaranja, da bi naš tim opet povećao vodstvo na 4-2 na kraju te izmene.
Videlo se da Radonjić ima dosta problema sa kontrolom i u trećoj izmeni sa nakoliko šetnji i greškama naše odbrane Slovenci dolaze na neverovatnih 12-4.Videlo se da je posle tog napada Slovanaca, naš tim pao i da će biti teško da se stigne ova razlika.
Dunja Mostarac menja pa pitchingu Radonjića i u četvrtoj izmeni dosta lako izlazi iz odbrane.Rezultat se nije menjao do šeste izmene kada ponovo naša odbrana posle dva auta upada u probleme i dozvoljava Slovencima još četiri poena.Srbija se grčevito bori da izađe iz kaša, ali na kraju šeste izmene uspeva da samo umanji poraz za konačnih 17-7.Ovim porazom naši kadeti izgubili su šansu da se bore za ulazak u A grupu sledeće godine.
Utamica protiv Francuza bila je test za naše pitchere i odbranu pred utakmice za razigravanje, jer su Francuzi slovili za jednog od glavnog favorita na turniru.
Već u prvom napadu trikolori vode 4-0, posle lošeg bacanja Veljka Pavlovića, kojeg je posle samo pet udarača zamenio Andrej Stefanović, koji odlično baca, a naš tim izlazi iz izmene, doble playem Radonjića, prva-treća.
U napadu naš tim ima prva-treća, ali ne uspeva da smanji vodsvo Francuza.Sa dva dobra udarca gosti na ovoj utakmici započinju izmenu, a Stafanović posle toga gubipreciznost i rezultat posle druge izmene glasi 9:0 za Francusku. Naš napad ne ne uspeva da ugrozi vodstvo, dok Francuzi totalno razbijaju našu obranu i prave novih osam poena u trećoj izmeni.Trener Srbije pokušao je na brdu sa Marjanovićemi Jovanovićem,koji nisu uspevali da pogode strike,pa je na kraju morao ući najmlađi u našoj reprezentaciji, Stefan Živić.Živić uspeva da sa strikeovima omogući našoj odbrani da igra, a na kraju utakmice posle četiri izmene rezultat je 22-1 za Francusku. Srbija utakmicu završava sa dva hita (Besedeš i Nakić), a zanimljivo je da Francuska ima samo sedam,ali i neverovatnih 16 šetnji.
Srbiju u naredna dva dana očekuju utakmice za razigravanje protiv Švajcarske i Mađarske, protiv kojih će pokušati da pobedama popravi utisak.
 
 
 

Print   Email