Dan bejzbola u Zrenjaninu

Nakon 5 punih meseci treniranja, nova generacija zrenjaninskih bejzbolaša je u nedelju 21.oktobra 2012. godine, sumirala svoju prvu sezonu u bejzbolu i simbolično obeležila kraj sezone treninga i igara na travnatom terenu.

Druženje nazvano ''Dan bejzbola 2012. Zrenjanin'', u organizaciji Bejzbol i softbol kluba ''Bečkerek'' iz Zrenjanina i Fudbalskog kluba ''Banat-Bagljaš'', je u nedelju 21.oktobra od 10.00 časova, na fudbalskom terenu kod Bolnice, okupilo mlađu generaciju zrenjaninskih bejzbol igrača, njihove starije kolege iz juniorske i seniorske ekipe, upravu kluba, roditelje, rodbinu, drugare iz škole i komšiluka, pa čak i učiteljice iz škole.

Program koji je pripremljen se sastojao iz tri segmenta. U prvom delu programa nakon zagrevanja i obeležavanja terena, odigrana je takmičarska utakmica mlade generacije bejzbolaša koji su bili podeljeni u 2 ekipe (''Bečkerek 1''-trener Davor Tolmač, i ''Bečkerek 2''- trener Aleksandar Cako). Igralo se sa pičerskim bacanjem. Ekipa ''Bečkerek 1'' je nakon 3 izmene pobedila rezultatom 4 – 0.

Drugi deo programa je bio namenjen najmlađima, kako onima koji već treniraju, tako i prisutnoj deci koja se prvi put susreću sa bejzbolom. Organizovana je T-ball utakmica, gde su igrači pogađali loptu koja nepomično stoji na stalku. Ukupno 12 najmlađih dečaka je bilo podeljeno u dve ekipe. U ovoj utakmici rezultat je bio u drugom planu.

Na kraju programa je odigrana utakmica između roditelja i mlađih igrača ove generacije. Igralo se sa podbacivanjem sa loptom za softbol. Roditelji su nastupili u sastavu: Šljapić, Maksić-Bursać, Barna, Grubić, Đurić, Petrović, Bursać. Posle velike i neizvesne borbe, i rezultatskog preokreta, na kraju je pobedila ekipa igrača sa 7 – 6. 
Druženje je završeno oko 12.30 časova, prigodnim posluženjem sa grickalicama, slatkišima i sokovima, koje su pripremili klub i igrači.

Ekipu Bejzbol kluba ''Bečkerek'' u uzrastu godišta 1998. i mlađa čine: Albert Kasumov, Milan Šljapić, Ivan Besedeš, Zorana Mošorinski, Vukašin Vujin, Danijel Barna, Ervin Kovač, Danijel Grubić, Vukašin Antanasijević, Željka Belovan, Miloš Đukić, Milan Vučinić, Marko Marjanović, Marko Đurić, Uroš Bursać, Ivan Milin, Saša Gatarić, Minja Sudar. 
Milan Šljapić je dobio individualnu nagradu kao najbolji igrač ove generacije zrenjaninskih bejzbolaša, a dečaci koji su igrali T-ball utakmicu su dobili prigodne poklone i informatore o bejzbolu.
 

Print   Email