Foto:WBSC

Bejzbol i softbol ponovo na Olimpijadi (video)

Bejzbol i softbol ponovo su deo sportskog programa Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028.

Svetska bejzbol softbol konfederacija (WBSC) je oduševljena i počastvovana da je na zasedanju Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) potvrđeno da će bejzbol i softbol biti deo sportskog programa na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028.
WBSC je bio u stalnom kontaktu sa MOK-om i LA28, kao i sa drugim ključnim zainteresovanim stranama, o tome zašto bi bejzbol i softbol bili savršeni  u sportskom programu u Los Anđelesu.
Oba sporta nastavila su da rastu globalno posle uspeha na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. WBSC je uveren da će bejzbol i softbol doprineti tome da Olimpijske igre LA28 budu proslava sporta i jedinstva.

Predsednik WBSC Rikardo Frakari rekao je: Oduševljeni smo što su bejzbol i softbol ponovo deo sportskog programa na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. odlukom na sednici MOK-a. WBSC čvrsto veruje da će bejzbol i softbol pomoći milionima navijača da se angažuju na Olimpijskim igrama, posebno u SAD koje su dom mnogih najboljih sportista i najvećih zvezda iz celog sveta. Biće to neverovatna atmosfera u LA-u gde će najbolji bejzbol i softbol igrači na svetu imati priliku da igraju na najvećoj sceni pred preko od milijardu gledalaca širom sveta. Bejzbol je bio na Olimpijskim igrama šest puta, a softbol pet puta i njihovo uključivanje u LA28 će dići na noge sve igrače i navijače širom SAD i širom sveta, inspirišući novu generaciju dečaka i devojčica da jure za olimpijskom slavom. Naši stalni napori da razvijemo bejzbol i softbol na globalnom nivou će se nastaviti dok sa velikim nadanjima gledamo u budućnot.u Bejzbol5 će se igrati na Olimpijskim igrama mladih 2026.,a  bejzbol/softbol u LA28, kao naš krajnji cilj da naš sport zasluži stalno mesto u olimpijskom programu .

Bejzbol će sedmi put nastupiti na Olimpijskim igrama, nakon što je prvi put igran na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992, dok je to šesti put da je softbol uključen u program nakon što je debitovao na Igrama 1996. u Atlanti.

Related Articles