Bugari bolji, protiv Erda za bronzu (video)

Bugari bolji, protiv Erda za bronzu (video)

Duel sa Bugarima dobro je počeo za narandžaste, jer su posle nekoliko wild pitcheva poveli sa 2-0. Loš početak odbrane jer Matija Đokić rutinsku loptu šalje u zemlju i Bugari imaju ranera na prvoj. Brzo ekipa iz Bugarske stiže do izjednačenja. Na žalost, dobar start pitchera Gojka Ajdukovića uništava odbrana greškama i u drugu izmenu ulazi se sa 5-2 za Bugare. Odmah beogradski lead off stiže na bazu, ali sa dva strike outa bugarski pitcher stiže na korak do izmene bez poena.

Međutim, udarcem Gojka Ajdukovića, Damjan Nikolić stiže do trećeg poena za Beograd. Sa dva vezana udarca u desni outfild i udarcem u levi deo terena Bugari dolaze do nova dva poena. Nastavlja se greškom Davida Prokića i na semaforu je bilo 8-3. Posle dva walka za redom, G.Ajdukovića menja Aleksandar Stefanović na brdu. Nova greška Matije Đokića donosi novi rezultat na semaforu 10-3 za naše istočne susede. Udarci Petra Ajdukovića i Davida Prokića menjaju rezultat na 10-4 . Nekoliko udaraca donosi novu promenu na semaforu, jer Beograd’96 pravi još dva poena za konačnih 10-6. Beograd je ovim porazom rezervisao borbu za treće mesto na turniru.

Posle odigranih svih utakmica u subotu počelo je skupljanje ekipa za tradicionalnu povorku igrača od terena do starog varaždinskog grada, do kojeg se dolazi kroz sam centar Varaždina. Inače, grad je domaćin velikog festivala „Špancirfesta“, pa je prolazak kroz gužvu velika promocija za bejzbol i sport uopšte. U starom gradu u „Vindilendu“ je bilo okupljanje i predstavljanje ekipa. Na kraju, po jedan igrač iz svake ekipa imao je priliku da osvoji nagradu u takmičenju gađanja strike zone. Pobedio je igrač iz Debrecina, član Tigersa, koji je posle tri kruga došao do glavne nagrade.