Četiri dana MLB kampa

Posle dužeg vremena, igrači iz Srbije učestvovali su na jednom MLB Kampu. Prošlog vikenda, kao što smo najavili, igrači Vojvodine: Aleksandar Stefanović, Luka Sabo, Luka Terzić i Teodor Vukić učestvovali su na MLB Kampu koji je održan u Sofiji u organizaciji Major League Baseball i Bejzbol i softbol saveza Bugarske.
Počelo je prošlog petka ručkom, a posle ručka usledio je takozvani „showcase“ gde su treneri testirali sposobnosti svih igrača, kako bi ih rasporedili po grupama.

Dva treninga su odrađena u subotu. Naši igrači su imali priliku da sa igračima iz Bugarske, Turske i Grčke u prepodnevnom treningu nauče novosti u zagrevanju, da bi posle radili na bacanju i vežbama za bacanje. Popodne su treneri Dan Bonano i Zack Graefser podelili igrače u četiri grupe: pičere, kečere, infildere i outfildere, gde su dva sata radili zanimljive „drilove“.
Treći dan prepodne je rađeno udaranje. Šest stanica sa šest različitih drilova soft toss, tee, live pitching...da bi se popodne radilo na odbrani, tj. pre-game rutini i možda najtežem delu baserunning-u.
Ponedeljak je bo poslednji dan kampa. Planiran je samo prepodnevni trening na kojem su treneri podelili učesnike na ekipe, pa su odigrane utakmice.
Zadovoljan sam kampom. Radili smo punom parom. Najviše su mi se svidele vežbe za udaranje, različiti „drilovi“ za poboljšanje brzine palice!” rekao je Aleksandar Stefanović

www.mlb.com/video/mlb-game-development-bulgaria?partnerId=web_video-playback-page_video-share

SLIKE SA KAMPA: