Četvrto mesto Beograda, sedmo Novog Sada

Četvrto mesto Beograda, sedmo Novog Sada

Četvorodnevno putovanje krenulo je u četvrtak u ranim jutarnjim časovima, a sve u cilju da se stigne na kupanje na Jadranskom moru. Šest automobila i kombi krenuli su put Italije. Bez većih problema, oko 16h, bejbolaši su stigli u Grado, destinaciju na kojoj su otišli na plažu. Veoma zanimljivo je da je plaža zbog oseke, bila mnogo veća i do mora je moralo da se pešači oko desetak minuta. Naravno, to nije sprečlilo igrače da se okupaju u „pobeglom“ moru. Smeštaj, za razliku od prošle godine, bio je u muzičkoj školi, a domaćini su spremili krevete za svu decu i članove tima.

Najmlađi su prvi izašli u petak na teren, protiv domaćina, Evrope. Dobro je počelo sa dva brza auta ali Italijani ne praštaju greške i vode sa 3-0 krajem prve izmene. Napad Novosađana nije bio na nivou, pa je na kraju završilo 10-0 za domaćina. Kadeti Beograda, takođe imaju domaćina za protivnika, a kao i Novi Sad ne uspevaju da stignu do poena i Evropa sa 7-0 dobija prvi meč. Novi Sad čeka svoj drugi meč na tribinama, gledajući drugu utakmicu Beograđana, koji su uspeli da preokrenu sa 4-1 na 6-4 protiv Ponte Baseball ekipe. Novi Sad svoju drugu utakmicu gubi rezultatom 11-3 od Conegliana i time završava dan sa dva poraza.

Subota donosi borbu ekipe Beograda za prva dva mesta u grupi. Uspevaju u prvoj utakmici da pobede i uđu u polufinale, u kojem, na žalost, gube od Evrope i tim porazom zaslužuju borbu za treće mesto. Novosađani pak dobro počinju protiv Dragonsa i vode na početku utakmice, ali ne uspevaju i sa 8-3 doživljavaju novi poraz. Kao četvrti u grupi igraju sa trećim iz B grupe, a to su Rangersi. Ponovo dobar početak, ali loš pitching i odbrana Novosađana donosi rezultat 14-7 za Italijane. Ovim porazom Novi Sad igra u nedelju utakmicu za sedmo mesto.

Pakovanjem stvari i čišćenjem škole počela nedelja, poslednji dan turnira. Prvi put na turniru, Novi Sad je svoju utakmicu igrao na softball terenu, što je možda i donelo sreću. Odmah su Novosađani počeli da udaraju i sa 4-0 poveli u prvoj izmeni. Inače, sve utakmice u nedelju počele su intoniranjem himni na početku utakmice. Darko Pagač odlično je izbacao tri izmene, a zamenio ga je Jovan Stavrić. Na kraju 10-4 za našu ekipu i veliku radost igrača, koji će sa pobedom krenuti kući.

Dok su se pioniri pakovali i dodatno počistili školu, na teren su izašli igrači Beograda koji su odigrali veoma lošu utakmicu. Nervozni igrači i loša igra donose novi poraz ali i isključenje sa utakmice najnervoznijeg Gojka Ajdukovića. Beograd’96 ovim porazom osvaja četvrto mesto na turniru. Odmah posle ručka krenulo se put Srbije, ali već kod Postojne desio se maler, jedan od automobila je stao, pa je na nekoliko sati odložen povratak kući. Dok se čekao šlep, deca su u Postojni raznim igrama trošili vreme do polaska kući. Povratak je prošao bez problema, a u Beograd tj. Novi Sad stiglo se oko 3h posle ponoći.

Related Articles