Dobra borba i pobeda nad Indijancima

Dobra borba i pobeda nad Indijancima

Bejzbol „maraton“ za Novi Sad počeo je utakmicom protiv Red Wolves-a u U13 kategoriji. Rezultat posle prve izmene bio je 0-0, da bi Mađari krajem drugog napada sa dva poena prešli u vodstvo. Napad Novog Sada nije uspevao da stigne do poena ni u trećoj izmeni, ali zato „vukovi“ sa nova tri poena stižu do 5-0, na kraju treće izmene.

Uspeo je naš tim da na početku četvrte izmene smanji rezultat na 5-3 i time nagovestili neizvesniju završnicu. Ipak, ekipa iz Budimpešte sa šest poena stiže do pobede rezultatom 11-3.

Nije bilo mnogo vremena za odmor jer posle 60 minuta naša starija ekipa igra protiv Erda. Erd je već na raju prve izmene imao prednost od 4-0, da bi do kraja utakmice samo povećali prednost za konačnih 8-0. Imao je Novi Sad priliku da stigne do poena, ali greškama u base runningu nije uspeo da smanji rezultat.

Odmah posle utakmice protiv Erda, trči se na teren za U13 kategoriju gde Novi Sad ponovo igra protiv Erd Indiansa.

Napokon su igrači našeg tima odlučili da mašu i udare loptu pa je na semaforu posle prve izmene stajalo 3-1 za našu ekipu. Druga izmena donela je po poen za svaku ekipu da bi Novosađani krajem treće izmene imali vodstvo od 5-2.

Nova promena desila se posle home runa Damjana Nikolića, da bi u poslednjoj izmeni sa četiri poena Novi Sad došao do nedostižnog vodstva od 10-2, što je bio i konačan rezultat utakmice. Do pobede naše ekipe na brdu je vodio Veljko Mandić, koji je izbacao celu utakmicu.

Maraton se nastavlja,  jer po završetku utakmice ponovo naš tim ide na veliki teren gde ih očekuju Red Wolvesi. Videlo se na startu da će Mađari biti dominantni, odlična ekipa pojačana  reprezentativcom Balintom Pirošem, koji je samo pre 20-tak dana igrao na EP u Češkoj.

Nije Novi Sad prikazao lošu igru, na žalost, iako su imali šansu da stignu do poena u dva svoja napada, rezultat je na kraju bio 10-0 za „crvene vukove“. Ovom utakmicom se završio „dug“dan za Novosađane, koji su punih 5 sati igrali utakmice u kontinuitetu.

Veče je bilo rezervisano za odlazak u Budimpeštu, malo opuštanja, slikanja i razgledanja.

 

REZULTATI U13 TURNIR:

Novi Sad – Red Wolves 3-11

Erd Indians – Novi Sad 2-10

 

REZULTATI U16 TURNIR:

Erd Indians – Novi Sad 8-0

Red Wolves – Novi Sad 10-0

 

SLIKE:

Related Articles