Dva treninga i simulacija utakmice protiv Jeffersona

Dva treninga i simulacija utakmice protiv Jeffersona

Posle nedelje koju smo proveli na MLB utakmici, već u ponedeljak ujutro počeli su treninzi. Trener Vodelnich zakazao je trening u 9h ujutru na neverovatnom terenu (Prucha Field at James B. Miller Stadium), koji je u infieldu pokriven veštačkom travom, dok je u outfieldu prirodna trava.
Pred sam ulazak na teren, sačekala su nas dva poznata lica, reprezentativci Savo i Draža Dupor, koji su došli da pomognu oko treninga.

Nakon laganog zagrevanja i istezanja, počeo je ozbiljan trening. Hvatali su loptice po zemlji uz obavezan pravilan stav za hvatanje. Draža i Sava Dupor su rolali loptice po zemlji u dve grupe, a igrači su pogađali određene mreže po „naredbi trenera“.
Usledio je odmor za ručak, nako čega je održan popodnevni trening, koji je bio rezervisan za udaranje. Trener Vodenlich je bio posebno inspirisan pred ovaj trening, pa je u nekoliko minuta objasnio putanju palice i kako telo „radi“ tokom udaranja. Tri grupe su udarale na mašinu i „live“ pitching simultano, dok su ostale dve grupe hvatale u polju.


Posle dva sata, trening je završen, a igrači su otišli na večeru i odmor, jer ih je i sutra cekao naporan dan.
Utorak je bio rezervisan za odlazak na utakmicu Cubs – Phillies, ali nažalost, obećane karte nisu „došle“ pa je raspored brzo izmenjen i održan je novi trening na terenu Warhawks-a. Ponovo su deca dva sata trenirala odbranu, ovaj put outfield i hvatanje fly-eva, uz komunikaciju. Letele su loptice iz mašina na sve strane, a igrači su se dobrano natrčali.


Posle odmora, došlo je do promene plana. Ekipa je na poziv Grega Featherstona pozvana u Jefferson da trenira i odigra prijateljsku utakmicu protiv istoimene ekipe.
Jefferson je gradić severno od Whitewatera, udaljen otprilike pola sata vožnje. Teren nije baš kao u UWW, ali se vidi da su treneri ponosni na to što imaju. Naši igrači su bili podeljeni u tri grupe i trening su počeli udaranjem. Treneri lokalne ekipe radili su sa svakom od grupa. Jedna grupa je bila u kavezu, druga je udarala sa tee-a, dok je treća grupa udarala sa mašine. Ekipa Jeffersona je bila u polju i hvatala loptice, pa su kasnije ekipe zamenile uloge.


Po završetku BP-a, počela je utakmica u kojoj je svaka ekipa napadala 13 minuta. Jefferson je prvi bio u napadu, a naša ekipa se dosta dobro branila. Stigli su domaćini do vođstva od 5-0, da bi naš napad uspeo da sa 13 poena preokrene rezultat i tako dobije ovu utakmicu.
Domaća ekipa i trener Featherson organizovali su večeru, na kojoj su se igrači obe ekipe družili i razmenili iskustva. Put ka domu bio je kratak, pa je ekipa bila brzo na spavanju.

 

 POGLEDAJTE SLIKE:

 

Related Articles