Ekogawa šampion Pony U14 Lige (video)

Ekogawa šampion Pony U14 Lige (video)

Pony Baseball & softball završio je ovogodišnju sezonu sa finalnim turnirom u kategoriji Pony U14 World Series, koji se proteklih šest dana igrao u centru Pony-a, mestu Vašington Pensilvanija.
Deset ekipa našlo se u finalnom kosturu, a viđene su odlične utakmice tokom turnira. U gornjem delu kostura do finala je stigla ekipa Edogawa iz Japana, koja je ostvarila tri pobede (Palmview, Teksas 6-4, Youngstown, Ohajo 6-2 i u polufinalu protiv istog protivnika 12-7).
Ekipa, koja je domaćin, Washington Counti na teži način je stigla do finala. Pobedili su Padebron iz Nemačke (2-1), da bi zatim bili bolji i od meksičke ekipe Monterrey (7-5). U novom duelu sa Meksikancima gube rezultatom 4-2, pa se igra i treći meč. Amerikanci sigurno dolaze do finala posle pobede od 9-5 u trećoj utakmici protiv predstavnika iz Meksika.
Predstavnik Evrope, nemačka ekipa Padeborna, posle poraza od domaćina, poražen je sa 4-3 od Manague iz Nikaragve i tim porazom je završla ovogodišnji turnir.
Finale nije bilo baš neizvesno. Japanci već u prvoj izmeni dolaze do 1-0, da bi Washington odmah izjednačio u istoj izmeni. Japanci nekako dolaze do prve baze, ali u četiri izmene kečer domaćina izbacuje četiri trkača Edogawe na drugoj bazi u pokušaju krađe. Ipak, predstavnik Japana dolazi do drugog poena početkom četvrte izmene za novo vođstvo.
Karambol za Amerikance se dešava na početku sedme izmene, nekoliko pretnji, grešaka i dobrih udaraca i Japanci stižu do nedostižnih 8-1. Bori se ekipa iz Pensilvanije, puni baze na dva auta i na šetnju stiže do drugog poena, ali to je bilo sve što su uspeli da urade.
Usledilo je veliko slavlje ekipe Edogawa, koja je potpuno zasluženo i superiorno bez poraza stigla do zlatne medalje.


Nagrade je podelio CEO Pony Baseball & Softball, Abraham Key, koji je igraču Covine, Ayden Viethu dao specijalnu nagradu Willson Sporting Goods Batting Champion Award za neverovatno udaranje (8-14, 6RBI, 4 utakmice).
Ovim se završava sezona 2023. za Pony Ligu koja je bia više nego uzbudljiva.