Igrači iz sedam država na MLB EDGE kampu

Igrači iz sedam država na MLB EDGE kampu

Ćetverodnevni MLB Europe Camp, pod imenom EDGE Camp održan je u Slovačkom gradu Trnavi. Lokalni bejzbol klub, Trnava Angels, odlično je organizovala ceo kamp u svom sjajnom kompleksu. Učešće na kampu uzelo je 58 mlađića iz Slovačke, Bugarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Ukrajine i Srbije.

Pored trenera iz MLB Europe Dan Bonanna, Zacka Graefsea i Simone Bonaccorso, sa decom su radili i treneri koji su decu doveli na kamp, pa su tako treneri iz Hrvatske, Slovačke, Austrije, Bugarske i Srbije imali priliku da se usavršavaju.

Kamp je počeo u nedelju popisivanjem učesnika, kojima su podeljene majice i kačkete, da bi se odmah počelo sa merenjima (trčanje an 30m) i ocenjivanjem outfieldera i infieldera. Završilo se sa BP-jem, gde su treneri imali priliku da vide svih 58 igrača na udaranju.

Predstavnici Srbije na kampu su bili igrači: Gojko Ajduković, Petar Ajduković, Maksim Demić, David Prokić, Damjan Nikolić i Veljko Mandić, dok je trener bio Nikola Vučević.

Simone Bonaccorso, inače kondicioni trener reprezentacije Italije U18, zagrevao je sve igrače, pa je tako počeo drugi dan kampa. Nakon toga usledila je podela na outfieldere, infieldere i catcher-e koji su radili sa trenerima, da bi nakon toga usledilo udaranje. Podeljeni u šest grupa, tri grupe bile na terenu, jedna grupa je hvatala, jedna trčala po bazama, dok je jedna grupa udarala loptice iz mašine.

Ostale tri grupe radile su u kavezu razne drilove za udaranje.

Popodne je bilo vreme za utakmicu. Igrači Slovačke i Austrije su činile jednu ekipu, dok su u drugoj ekipi igrali igrači iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bugarske i Ukrajine. Pitcheri su se menjali sveke dve izmene, pa je utakmica bila zanimljiva do samog kraja.

Potpuno je isti bio i drugi dan kampa od početka do utakmice, jedina je promena bila što su pitcheri kretali sa 1-1 countom. Trener Graefse, bio je zadovoljan radom na treninzima, što je napomenu igračima nakon drugog dana.

Sreda, poslednji dan kampa, bila je rezervisana za novu utakmicu u kojoj su bukvalno svi igrači dobili šansu da igraju. U kratkom govoru nakon utakmice, koja je značila i kraj kampa, treneri su dali igračima instrukcije, kako u budućnosti da napreduju, uz napomenu da je pored unapređenja veština, ovaj kamp služio i za sticanje novih prijateljstva, što se moglo osetiti u oba doug out-a.

U razgovoru sa Dan Bonannom, Nikola Vučević je ponudio da se 2025. godine kamp održi u Beogradu, na što je trener iz MLB Europe rekao da postoji velika šansa da se to i desi.

 

SLIKE:

Related Articles