Kakav fudbal, kakvi bakrači (video)
FOTO: Fox Sports

Kakav fudbal, kakvi bakrači (video)

Možda je fudbal najpopularniji sport na planeti, ali najveći ugovor u istoriji sporta imaće jedan bejzbolaš.
Rekordan ugovor potpisao je Japanac, Shohei Othani, za neverovatnih 700 miliona dolara na 10 godina. Sada već bivši igrač Angelsa, prešao je u Los Angeles Dodgers-e.

Istorijski ugovor premašuje ugovor superzvezde Lionel Messi-ja sa FC Barcelona (2017-2021), pa i mogući ugovor Kylian Mbappé-a, ako ostane u PSG do 2025. godine.

Svim navijačima Dodgers-a obećavam da ću uvek raditi ono što je najbolje za tim i da ću uvek dati sve od sebe, kako bi pokazao svoje najbolje lice – napisao je Ohtani – Do poslednjeg dana u mojoj karijeri težiću da napredujem, ne samo za Dodgers-e nego za ceo bejzbol svet.

Othani, koji ove godine puni 30 godina, ovim ugovorom je vezan do 2033. godine, kada puni 40 godina. Shohei, je dva puta osvojio titulu MVP-a u Američkoj Ligi (2021. i 2023.) i tri puta je bio učesnik All Star-a, a stručnjaci kažu da je do sada najimpresivniji „two-way Player“ u istoriji MLB-a.

U šest sezona sa Angels-ima imao je 171 home run dok je na brdu imao 608 strike outa uz 3.01 ERA, i zaradio je nešto više od 42 miliona dolara u tih šest sezona.

 

OTHANI BEST MOMENTS:

 

Related Articles