Kalifornija pokorila Williamsport

Kalifornija pokorila Williamsport

Ekipa iz Kalifornije, El Segundo, osvojila je Little League World Series nakon pobede nad ekipom Kurasao, rezultatom 6-5.
Luise Lape doneo je pobedu svojoj ekipi walk off home runom u donjem delu šeste izmene.
Neverovatna utakmica je bila dostojna finala. Poveli su Amerikanci sa 2-0 posle dabla koji je završio na ogradi u trećoj izmeni, da bi Kurasao smanjio na 2-1 krajem druge izmene.
Krajem treće izmene tim iz Kalifornije ima 4-1 na svom kontu, da bi krajem četvrte dodao još jedan poen za 5-1.
Neverovatna stvar se dešava početkom pete izmene. Kurasao puni baze i na dva auta Nasir El-Ossais udara loptu preko ograde u desnom outfieldu, GRAND SLAM i rezultat je 5-5. Niti El Sgunda, ni Kurasao u sledećem napad ne uspevaju da stignu do poena.
Kraj je šeste izmene, a komentator  ESPN izgovara “Kurasao nije dozvolio home run tokom celog tunrira”. Kako je završio rečenicu, Luise Lape “odvaljuje” lopticu koja završava iza ograde u levom delu terena. Neverovatan kraj, walk off home run i počinje veliko slavlje El Segunde.
Interesantno da je ovo 24 finale ekipa iz Kalifornije i 18 titula Little League World Series, a prva nakon 2011. godine.
Kurasao je bio dostojan protivnik i nije se predavao do samog kraja. Kurasao je čak četiri puta bio u finalu ali čeka pobedu još od 2004. godine, kada su porazeni sa 13-3 od ekipe sa Havaja.
Igrači El Segunda uskoro kreću u školu i imaće mnogo toga da podele se svojim drugovima. Tokom turnira stizale su poruke podrške od mnogih poznatih ličnosti. Jedna od njih je poznati košarkaš Lebron James, a tu su bile i  poruke od nekoliko igrača LA Dodgersa.
Ono najbitnije je da će 10. septembra biti organizovana parade povodom osvajanja Little League World Seriesa.

Information

All images are for demonstration purpose only. You will get the demo images with the QuickStart pack.

Also, all the demo images are collected from Unsplash. If you want to use those, you may need to provide necessary credits. Please visit Unsplash for details.