Kalifornija pokorila Williamsport

Kalifornija pokorila Williamsport

Ekipa iz Kalifornije, El Segundo, osvojila je Little League World Series nakon pobede nad ekipom Kurasao, rezultatom 6-5.
Luise Lape doneo je pobedu svojoj ekipi walk off home runom u donjem delu šeste izmene.
Neverovatna utakmica je bila dostojna finala. Poveli su Amerikanci sa 2-0 posle dabla koji je završio na ogradi u trećoj izmeni, da bi Kurasao smanjio na 2-1 krajem druge izmene.
Krajem treće izmene tim iz Kalifornije ima 4-1 na svom kontu, da bi krajem četvrte dodao još jedan poen za 5-1.
Neverovatna stvar se dešava početkom pete izmene. Kurasao puni baze i na dva auta Nasir El-Ossais udara loptu preko ograde u desnom outfieldu, GRAND SLAM i rezultat je 5-5. Niti El Sgunda, ni Kurasao u sledećem napad ne uspevaju da stignu do poena.
Kraj je šeste izmene, a komentator  ESPN izgovara “Kurasao nije dozvolio home run tokom celog tunrira”. Kako je završio rečenicu, Luise Lape “odvaljuje” lopticu koja završava iza ograde u levom delu terena. Neverovatan kraj, walk off home run i počinje veliko slavlje El Segunde.
Interesantno da je ovo 24 finale ekipa iz Kalifornije i 18 titula Little League World Series, a prva nakon 2011. godine.
Kurasao je bio dostojan protivnik i nije se predavao do samog kraja. Kurasao je čak četiri puta bio u finalu ali čeka pobedu još od 2004. godine, kada su porazeni sa 13-3 od ekipe sa Havaja.
Igrači El Segunda uskoro kreću u školu i imaće mnogo toga da podele se svojim drugovima. Tokom turnira stizale su poruke podrške od mnogih poznatih ličnosti. Jedna od njih je poznati košarkaš Lebron James, a tu su bile i  poruke od nekoliko igrača LA Dodgersa.
Ono najbitnije je da će 10. septembra biti organizovana parade povodom osvajanja Little League World Seriesa.