Odličan utisak poslednjeg dana turnira

Odličan utisak poslednjeg dana turnira

Prva utakmica u 8:30h, značila je rano buđenje i napuštanje smeštaja. Ekipa U16 prva je izašla na teren, a protivnik Apollo iz Bratislave. Činilo se da će Slovaci lako stići do pobede, jer su krajem druge izmene imali velikih 7-0. Novi Sad se budi u trećoj izmeni i posle nekoliko „sušnih“ izmena u prethodnim izmenama smanjuje na 7-2, da bi početkom četvrte potpuno prišao Slovacima na 7-5. Apollo krajem te izmene stiže do još jednog poena, čime Novosađanima daje šansu da učini još neizvesniju utakmicu u poslednjem napadu. No, to se nije desilo, Novi Sad nije uspeo da stigne do baze i tako je po četvrti out poražen na turniru.

Nije bilo vremena za sumiranje, jer je mlađa ekipa Novog Sada odmah igrala protiv Tigers-a iz Debrecina. Pobedom bi Novosađani ušli u krug i moguće učešće u finale. Poveli su Mađari već u prvom napadu, ali na kraju druge izmene rezultat je 4-2 za Novi Sad, koji do tada kontroliše utakmicu.

Kratko je trajalo vodstvo naše ekipe, loš pitching, i dobro udaranja tigrova vraća vodstvo Mađarima, pa je rezultat 6-4 na kraju treće izmene. Do kraja ekipa iz Debrecina pravi još dva poena za konačnih 8-4, čime su Mađari ušli u finale turnira do 13 godina, dok je naš tim osvojio osmo mesto.

U kategoriji u13 najbolji na turniru su bili baš Debrecin Tigres-i koji su u finalu sa 1-0 dobili Red Wolvese, doke je starija ekipa „crvenih vukova“ bila bolja od Erd Indiansa u kategoriji U16.

Ovim turnirom završava se serija turnira "napolju", počelo je za Varaždinom, pa Castions delle Mura, Beograd i na kraju Erd.

REZULTATI U13 TURNIR:

Novi Sad – Tigers 8-4

REZULTATI U16 TURNIR:

Apollo – Novi Sad 8-5

SLIKE:

Related Articles