Pali dabrovi i prvi poljubac (video)

Pali dabrovi i prvi poljubac (video)

Cumberland, ekipa Marka Fullera, inače velikog prijatelja bejzbola u Srbiji ali i u Evropi, bila je gost reprezentaciji Srbije u Whitewateru. Na zagrevanju je izgledalo da je protivnik po meri i da će biti interesantna utakmica.Za Srbiju je na brdu bio Wyatt Feemster, koji nije baš počeo sjajno i dozvolio tri poena u prvoj izmeni gostima iz severnog gradića u Visconsinu. Nešto drugačije je izgledala druga izmena, kada Srbija smanjuje vođstvo na 4-1. Sve je bila bolja odbrana Srbije, ali i napad se drastično poboljšao, jer je krajem treće izmene rezultat 4-3 za ekipu iz Cumberlanda.

Srbija posle primljenog poena krajem četvrte izmene prelazi sa 6-5 u vođstvo, koje Beawersi anuliraju početkom pete izmene sa dva nova poena. Ispostaviće se da je ovo vođstvo od 7-6 američke ekipe i poslednje na ovoj utakmici. Srbija sa sedam novih poena krajem pete izmene stiže do nedostižnog vođstva. Do kraja, Srbija pravi još poena za konačnih 17-11 i prvu pobedu na američkoj turneji.Ovim putem želimo da se zahvalimo ekipi i roditeljima ekipe Cumberland Beawers, koji su posle utakmice organizovali roštilj za sve igrače i trenere.


Završetak utakmice nije bio i završetak događaja za našu ekipu za taj dan. Odmah nakon tuširanja, ekipa se ponovo uputila ka Milvokiju. Nedaleko od Whitefish Bay-a, nalazi se stadion na kojem igraju Lakeshore Chinooks, ekipa koja igra u Northwood League (liga u kojoj uglavnom igraju koledž igrači). Nakon lagane vožnja od sat i po, čekale su nas karte na blagajni, ali i cela ekipa iz Cumberlanda. Stadion prelep, pored jezera Michingen, a naš domaćin igra protiv Green Bay Rockers, koji su boljeplasirani tim na tabeli. Poveli su domaći već u prvoj izmeni sa 1-0, da bi sve do četvrte taj rezultat bio aktivan, kada na 1-1 smanjuje ekipe iz Green Bay-a. U jednom momentu počela je dosadna kiša, koja nije oterala publiku sa stadiona, već je samo naterala da se sakrije ispod nadstrešnica.

Zanimljivo je bilo na delu tribina gde je bila reprezentacija Srbije, kada je u jednom momentu došla maskota, velika riba pod imenom Gill Chinook. Gill se slikao sa našom ekipom, pali su i poljupci, sve u svemu zabavno. Trčalo se i po faul ballove, pa su neki od igrača uspeli da stignu do loptica i dobiju potpise igrača obe ekipe. Na terenu, promena rezultata, sa tri poena Rockersi dolaze do vođstva (4-1) što je bio i konačan rezultat, iako je domaćin imao prednost u udarcima (7-5). Po završetku utakmice, delovalo je čudno, jer niko nije odlazio sa stadiona. Posle par minuta bilo je jasno i zašto. Gase se svetla na stadionu i počinje petanaestnominutni vatromet povodom velikog predstojećeg praznika, Dana nezavisnosti (4. jula). Uzdasi i vriska na tribinama, neverovatno!

Povratak u Whitewater ličio je kao i svakog dana, deca su prespavala skoro ceo put i nakon sat vremena smo stigli do soba u studentskom centru.

 

SLIKE:

Related Articles