Počinje PONY Colt Baseball World Series (video)

Počinje PONY Colt Baseball World Series (video)

U mestu Marion u južnom delu države Ilinoj, počinje Colt Pony World Series, tj. Finalni turnir za igrače do šesnaest godina.

Interesantno da je ovo 69. godina kako se održava ovaj turnir, a ove godine će učestvovati deset ekipa iz celog sveta. Turnir počinje 27. jula, dok je finalna utakmica 1. avusta u 19h po lokalnom vremenu.

Timovi koji učestvuju su šampioni svojih “zona”, pa nam iz azijsko-pacifičke zone dolazi ekipa Chiba iz Japana, Tihuana iz Meksika je pobednik Meksičke zone, a iz Evrope nam dolazi ekipa DBA, nemačke akademije, koja je ovog aprila pobedila na turniru u Pragu.

Naravno, učesnik je domaćin, ekipa Mariona, pobednik istočne zone, Youngstown iz države Ohajo, dok su tu još i Greensboro iz North Caroline (drugoplasirani, Istočna zona).
Rio Grande Valley iz Teksasa je predstavnik južne zone, Aroma Park, Ilinoj predstavnik severne zone, Santa Monica, Kalifornija je šampion zapadne zone, a na kraju tu je i ekipa Južnog Ilinoja kao regionalni domaćin.

Odigraće se ukupno 23 utakmice, a tunir počinje sa takmičenjima:
- Takmičenje u veštini
- Home run hitting takmičenje
- takmičenje za najbržeg trkača

Utakmicom u petak između Greensboro i Rio Grande Valles počinje zvanični deo turnira, a posle otvaranja od 20h po lokalnom vremenu nemačka akademija igraće protiv ekipe Južnog Ilinoja.
Inače titulu brane domaćini, Marion, koji su u prošlogodišnjem finalu savladali ekipu Covina iz Kalifornije sa 3-2 u nezaboravnoj utakmici.

Sve utakmice moći će da se prate uživo na platformi youtube.
Za više informacija posetite: https://www.coltworldseries.org/