Poraz od Jeffersona (video)

Poraz od Jeffersona (video)

Došao je dugo iščekivani dan utakmice protiv Jefferson High School, ekipe trenera Grega Featherston. Posle doručka, održan je jutarnji trening, koji je odrađen u laganom ritmu.
Malo base-runninga i hvatanje loptica, tek toliko da se igrači „razmrdaju“ za popodnevnu utakmicu.

Posle ručka i odmora sve je bilo spremno za zajednički batting practice obe ekipe. Po već oprobanom receptu, Srbija je udarala, dok su igrači Jeffersona hvatali lopte, nakon čega su ekipe zamenile uloge.
Utakmica je počela predstavljanjem igrača i intoniranjem himne Srbije i SAD. Domaćin na ovoj utakmici je bila ekipa iz Jeffersona, koja je već u prvom napadu stigla do vođstva od 5-0. Starter Srbije, Gojko Ajduković, u toj prvoj izmeni, verovatno zbog treme, je imao velikih problema sa strike zonom. Veliki broj „šetnji“ omogućava protivniku da uz nekoliko dobrih udaraca stige do velikog vođstva.

Kao i u prvom, Srbija ne uspeva da stigne do poena u drugom napadu. Za razlku od ekipe Jeffersona koja stiže do nova 3 poena za 8-0 krajem druge izmene. I treći napad Srbije završava sa nulom, ali i odbrana Srbije uspeva da se odbrani sa nulom, zahvaljujući najviše novom bacaču Walkeru Feemsteru.
Nova promena rezultata je viđena početkom četvrte izmene, kada Srbija dolazi do dva poena i briše nulu sa svog konta. Jefferson u narednom napadu pravi još jedan poen, da bi reprezentativci Srbije smanjili početom šeste izmene na 9-4.
Ipak, krajem šeste izmene, potop Srbije, jer Jefferson sa odličnim udaranjem pravi sedam poena za konačnih 16-4.


Kraj utakmice obeležilo je fotografisanje obe ekipe za uspomenu. Trener Greg Featherston organizovao je večeru za obe ekipe, roštilj, kobasice ....

SLIKE SA UTAKMICE:

Related Articles