Poraz u poslednjoj izmeni

Poraz u poslednjoj izmeni

Prvi dan turnira nije doneo pobedu ekipi iz Novog Sada, iako su obe ekipe imale šansu da zabeleže pobede. Počelo je utakmicom u kategoriji U16, a protivnik je bila Vindija iz Varaždina.

Varaždinci su lako stigli do vodstva u drugoj od 7-0. Svi su mislili da je utakmica gotova, ali se iznenada budi naša ekipa i smanjuje na 7-4 krajem treće izmene.

Vindija dodaje jedan poen krajem četvrte da bi Novi Sad imao napad za preokret. Na žalost to se nije desilo pa je na kraju na semaforu stajalo 8-5 za ekipu Vindije.

Posle pauze od jedne utakmice na red dolaze najmlađi igrači Novog Sada koji su igrali protiv Apolla iz Bratislave i to pod svetlima. Ovo je bila prva utakmica pod reflektorima u istoriji mađarskog bejzbola.

Dobro je sve počelo jer je Novi Sad već u prvoj izmeni vodio sa 3-0. Slovaci polako smanjuju pa je krajem treće izmene 3-2 za našu ekipu, koja dodaje još jedan poen za 4-2. U poslednji napad ulazi se sa 4-3 za Novi Sad i laka dva auta. Ipak, Apollo puni baze i sa udarcem uspeva da preokrene rezultat. Na kraju, 5-4 za tim iz glavnog grada Slovačke.

Novi Sad je na put krenuo sa pojačanjima iz Voše i Wild Boarsima, pa su za U16 ekipu nastupili: Mihailo Kovač, Manojlo Tomić, Ivona Đokić, Strahinja Anđelković, Janko Mandić, Veljko Mandić, Alesksandar Stefanović, Damjan Nikolić, Darko Pagač, Igor Rajić, Jakov Kalaba i Isidora Kovač. Za ekipu U13 igrali su: Jovan Stavrić, Luka Radosavljević, Isidora Kovač, Lazar Pešić, Lazar Popović, Lenka Popović, Damjan Nikolić, Jakov Kalaba, Darko Pagač, Igor Rajić, Ognjen Ivović, Veljko Mandić i Lav Jovanović.

U16 TURNIR

Novi Sad – Vindija 5-8

 

U13 TURNIR

Apollo – Novi Sad 5-4

 

SLIKE:

 

Related Articles