Selektor Srbije u "Kući slavnih"

Selektor Srbije u "Kući slavnih"

American Baseball Coaches Association promovisala je deset trenera u „Kuću slavnih“, a među njima je i selektor reprezentacije Srbije i glavni trener Univerziteta Whitewater, John Vodenlich.
Konferencija u Dalasu u državi Teksas bila je osamdeseta po redu a okupila je preko 8000 trenera iz celog sveta, a najviše iz SAD.

Foto: ABCA

Banket na kojem su treneri promovisani u „Kuću slavnih“ počeo je svečanom večerom, da bi po određenom redu treneri izlazili na binu i obratili se prisutnima.

Neki od trenera „zloupotrebili“ su svojih pet minuta pa je trajalo više od tri sata, a naš selektor obratio se prisutnima poslednji. Pored familije, na promociju su došli dugogodišnji saradnici, treneri, pomoćnici, a veliko iznađenje treneru Vodenlichu priredila je nekolicina nekadašnjih igrača koji su se pojavili u Dalasu bez znanja trenera Vodelnlicha.

Inače John Vodenlich je postao glavni trener Univerziteta Whitewater pre 21. godinu, posle dve godine provedene kao glavni trener Edgewood koledža. U 23 sezone, trener Vodenlich ima skor od 712 pobeda i 257 poraza uz dve osvojene nacionalne titule (NCAA Divizija III), 2005. i 2014. godine.

Trener Vodelnich bio je šest puta ABCA regionalni trener godine, a kao najmlađi trener ušao je u „Kuću slavnih“  Wisconsin Baseball Coaches Association. Takođe je član „Kuće Slavnih“ Racine County Sports od 2019. godine.
I na kraju, John Vodenlich je postao selektor reprezentacije Srbije 2022. godine.

ABCA je najveća organizacija za bejzbol trenere osnovana 1945. godine, u cilju da promoviše i unapredi bejzbol na koledžima. Tako je na inicijativu ABCA, 1947. godine, odigran prvi College World Series u državi Mičigen.

Related Articles