Srbija i Japan zadržali pozicije na WBSC/KONAMI rang listi
FOTO: WBSC

Srbija i Japan zadržali pozicije na WBSC/KONAMI rang listi

Svetska bejzbol i softbol konfederacija (World Baseball Softball Confederation) i Konami Digital Entertainment Inc. proširili su svoje globalno partnerstvo kako bi uključili I prava za rangiranje sveta u bejzbolu.


Premijer12, šampion Svetskog bejzbol kupa i Olimpijskih igara, Japan, održao je svoju prvu poziciju na  WBSC/KONAMI Svetskoj rang bejzbol listi.
Japan je povećao svoj bodovni konto za 225 poena, pa je sad na 5.797 nakon njihove pobede na XXX BFA azijskom prvenstvu. Ažuriranje rang liste takođe uključuje rezultate kvalifikacionog turnira za Svetski bejzbol  kup za mlađe kategorije iz Okeanije.
Prvih 26 muških bejzbol država održalo je svoje pozicije na rang listi, pa je  Meksiko (4.764) na drugom mestu, a Sjedinjene Američke Države (4.492) na trećem.


Najveći napredak sa novih 316 bodova ostvarili su FIlipini koji su ušli među 30 najboljih reprezentacija, pošto su godinu završili na 28 mestu.  Pakistan je skočio za 11 pozicija pa je sad na 38. Mestu zahvaljujući odličnim igrama na Prvenstvu Azije, dok je Palestina završila na 46. Mestu što je do sad najbolje mesto za njih.


Srbija se zadržala na 60. mestu na rang listi, a priliku da popravi svoju poziciju imaće na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se igra u julu 2024. godine.
WBSC/KONAMI Svetska rang lista uključuje 80 država sveta.


Inače KONAMI je globalni sponsor WBSC-a i podržava razvoj bejzbola u svetu. U martu ove godine kompanija je donirala veliku količinu bejzbol opreme WBSC Afrika u sklopu Baseball Equipment Reuse programa.

 

Related Articles