Stigli u Wisconsin, pa gledali White Soxe

Stigli u Wisconsin, pa gledali White Soxe

Reprezentacija Srbije U15 stigla je u Whitewater posle 16 sati putovanja. Čekanje u Amsterdamu između dva leta je trajalo četiri sata. Let preko okeana je prošao u najboljem redu (većina je prespavala). Zanimljivo je da je nekoliko reprezentativaca po prvi put letelo avionom.
Na aerodromu u Čikagu nas je sačekalo dobro poznatao lice, John Vodenlich, trener seniorske reprezentacije Srbije, ovog puta u ulozi našeg domaćina. Preuzeta su dva „poveća“ automobila i ekspedicija je krenula put University of Wisconsin, gde će nam biti baza tokom desetodnevnog boravka u SAD.
Do tamo nam je trebalo dva sata vožnje ali smo usput svratili u omanji šoping.

Nedelja, veliki dan za reprezentativce, jer sa uzbuđenjem svi čekaju utakmicu White Sox – Red Sox. Pre odlaska na utakmicu stigla je delegacija iz Teksasa, koja se pridružila ekipi.
Iako je najavljivana kiša, vreme je bilo idealno za bejzbol, a ulazak naše reprezentacije na stadion izazvao je znatiželjne poglede i pozitivne reakcije navijača oba MLB tima. Oduševljenje dece bilo je neopisivo, prva MLB utakmica, stadion..... kokice, kola, vatromet...
Poveo je Boston posle nekoliko vezanih udaraca, ali White Sox-i preokreću utakmicu sa dva home runa Roberta Jr. I domaćin vodi sa 4-1 što je bio i konačan rezultat.
Zapanjujuće velika poseta utakmici dala je našoj delegaciji vremena da se fotografiše blizu terena i da popriča sa ljudima koji rade na stadionu.

Interesantna situacija nam se dogodila na parkingu. Videvši majice sa natpisom “Srbija”, automobil pun, rekli bismo Meksikanaca, se zaustavio uz povike: „Vi mora da ste veliki fanovi Nikole Jokića?” Naravno, dobili su pozitivan odgovor i uz rukovanje se završio ovaj kratki razgovor.
Velika gužva posle utakmice produžila je putovanje do Whitewatera. Usledila je večera, priprema za novi dan i treninge.

 

Related Articles