Treće mesto Beograda

Treće mesto Beograda

Dan pauze za Novosađane prošao je u raznim aktivnostima, tako da su u nedelju bili orni za utakmicu za peto mesto protiv All Stara.
Već u prvoj izmeni videlo se da će Novi Sad doći do prve pobede, jer je na kraju izmene na semaforu stajalo 4-0, da bi krajem druge bilo već 8-0 za Novi Sad. All star nakon promene startnog pitchera Novovsađana, Damjana Nikolića, uspeva da posle nekoliko šetnji i udaraca smanji poraz na 8-3, što je bio i konačan rezultat i peto mesto Novosađana.
Dok su se mlađi pakovali i tuširali, Beograd’96 je bio na zagrevanju za svoju utakmicu za bronzu. Početak utakmice, velika nervoza, nekoliko grešaka i nekoliko životinjskih krikova, pa je Erd sa 2-0 završio svoj prvi napad. Ne daju se Beograđani, posle početnog strike outa Gojka Ajdukovića, nekoliko udaraca i šetnji, pune se baze i na kraju udarcem Damjana Nikolića u desni deo terena izmena se završava sa 5-2.
David Prokić, koji je na brdu za Beograd, puni baze početkom druge izmene, ali ipak dozvoljava samo jedan poen i to na wild pitch.
Na udarac Matije Đokića rezultat je 7-3 , da bi posle greške Mađara Aleksandar Stefanović povećao na 8-4. Nije se predavala ekipa iz Erda i preokreće rezultat već u sledećem napadu. Rezultat je sada 9-8 za Erd i Beograd kreće u svoj poslednji napad.
Činilo se da Erd ima sve u svojim rukama jer je na redu donji deo line upa kluba iz Beograda. Ivona Đokić stiže na bazu posle blup hita ka trećoj bazi, da bi na krađu stigla do druge baze, odnosno do treće baze. Sledeći je Damjan Nikolič koji ponovo šalje lopticu iza leđa desnog outfieldera i rezultat je nerešen. Na bazu stiže i Danilo Vukanić posle šetnje i Beograd bez auta dolazi do početka line upa.
Loš pick off na drugu stavlja D. Vukanića, a D. Nikolića na treću bazu. Na palici je Gojko Ajduković koji loptu šalje u najdublji deo desnog outfielda i počinje veliko slavlje Beograđana. Walk off hitom Beograd’96 stiže do trećeg mesta na turniru.
U finalu Vindija je bila bolja od Bugarske u interesantnoj utakmici. Domaćini su sa 14-10 stigli do novog pehara Vindi Iso Sport turnira.


POREDAK U13
1. Blue Wolves
2. Vindija
3. Tigers
4. Erd
5. Novi Sad
6. All Star


POREDAK U16
1. Vindija
2. Bugarska
3. Beograd’96
4. Erd
5. Tigers
6. Race