Varaždinci uzeli "trofej"

Varaždinci uzeli "trofej"

Završen je, nikad neizvesniji, Trofej Beograda na kojem su ove godine učestvovale četiri ekipe. Ekipa Vindije iz Varaždina osvajač je ovogodišnjeg „trofeja“ posle možda i najnezanimljivije utakmice na turniru.
Počelo je u subotu kada su se igrale „round robin“ utakmice. Beograd’96 i Novi Sad su odmerili snage i posle pet izmena Novi Sad je sa 8-1 pobedio Beograd’96 nakon dugo vremena.
U drugoj utakmci, Vindija je sa 7-4 savladala Erd u utakmici koja je bila odlučena još u trećoj izmeni.


Usledile su dve interesantne utakmice. Prvo je Erd bio bolji sa 7-5 od Novog Sada, da bi u četvrtoj utakmici Vindija savladala Beograd’96. Nije baš bilo lako Varaždincima protiv mlade ekipe Beograda, koja je povela u prvoj izmeni sa 3-0, da bi Vindija preokrenula na 4-3 krajem druge izmene. U četvrtoj izmeni narandžasti preokreću i bizu su iznenađenja, 6-5, dva auta i pune baze. Ipak, stikeout završava izmenu. Počelo je dobro za Beograđane, sa jednim autom u poslednjoj izmeni, ali se vidi da Vindija ima više utakmica ove sezone, puni baze i sa dablom preokreće rezultat za pobedu.
Već sledeću utakmicu Beograd je imao priliku da dođe do prve pobede. Erd je ipak bio protivnik koji nije dopustio iznenađenje iako su Beograđani stigli do 5-4 krajem treće izmene, Erd na kraju sa 9-4 dolazi do pobede i drugog mesta. Na žalost, zbog mraka utakmica Vindija-Novi Sad igrala se samo jednu izmenu, a Vindija je sa 4-0 dobila tu utakmicu i tako osigurala prvu poziciju u grupi.


Triatlon je produžio dolazak na Adu jer je ulaz bio zatovren, pa je sa kašnjenjem krenuo drugi dan turnira. Prvo polufinale bilo je Erd -Novi Sad. Mađari su poveli, iako je Novi Sad imao svoje šanse i nije uspevao da stigne do poena. U poslednju izmenu ušlo se sa 5-0 za ekipu iz Mađarske, da bi Novosađani samo umanjili poraz na 5-4.
Drugo  polufinale imalo je sličan scenario kao i utakmica iz grupe, a na sreću Varaždinaca i isti ishod.
Vindija je povela sa 1-0, a Beograd preokrenuo na 2-1 i taj rezultat bio je aktivan sve do četvrte izmene. Beograd’96 pravi dva auta ali ne daju se Varaždinci, napunili su baze i stižu do konačnih 4-2 i novog finala na Trofeju Beograda.


Bronza je pripala Beograđanima posle velike borbe. Vodili su Beograđani 6-2 krajem četvrte izmene, da bi Novi Sad uspeo da izjednači. Domaćin, ipak, stiže do pobede i rezultatom 7-6 stiže do trećeg mesta.
Utakmica finala turnira je definitivno bila najnezanimljivija utakmica celog turnira. Vindija je sve vreme vodila i na kraju sa 12-4 savladala Erd koji nije pružio nikakav otpor.


Usledila je dodela medalja i pehara koje je obezbedio Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda, koji je pokrovitelj ovog turnira.
Za najboljeg udarača proglašen je Juraj Kudelić iz Vindije, najbolji pitcher je Matijaž Lunczer iz Erda, dok je MVP turnira Sven Patafta iz Varaždina.

REZULTATI:

Beograd'96 - Novi Sad  1-8

Erd - Vindija 4-7

Novi Sad - Erd 5-7

Vindija - Beograd'96 7-6

Beograd'96  - Erd 4-9

Novi Sad - Vindija  0-4

POLUFINALE:

Erd - Novi Sad 5-4

Vindija - Beograd'96 4-2

UTAKMICA ZA 3. MESTO:

Beograd'96 - Novi Sad 7-6

FINALE:

Vindija - Erd  12-4

 

TABELA:

1. Vindija Varaždin CRO

2. Erd HUN

3. Beograd'96 SRB

4. Novi Sad SRB

 

SLIKE SA TURNIRA:

Related Articles