VIP gosti na utakmici Dockhounds-a

Odlazak na Golden Lake kod pomoćnog trenera Warhawks-a, Armanda Hernandeza, bio je zakazan u sredu, nakon čega nas je čekala utakmica American Association of Professional Baseball Lige između Lake County Dockhounds-a i Chicago Dogs-a. Po planu, jutro je bilo predodređeno za trening, lagano udaranje, mašina i live pitching. Dobro poznato lice pojavilo se na treningu! Nikola Vasić, reprezentativni shortstop bacao je BP.
“Ovo je možda prvi put da sam bacio loptu od prošle godine, uglavnom treniram u teretani svaki dan” – rekao je Vasić.

Braća Dupor su se smenjivala na ubacivanju loptica na mašini, grupe su se ređale, a trening je potrajao oko dva sata. Bilo je vremena za spremanje bez žurbe, turširanje i trebalo je 45 minuta vožnje do Golden Lake. Domaćin Armando, stalno nasmejan, za ručak je spremio odlične takose!!!
Tek što smo stigli, deca su već bila u vodi, kajaci, daske i još puno rekvizita je plutalo u plićaku ispred kuće. Glavna atrakcija je bilo skakanje u vodu sa plutajućeg splava.

Predsednik saveza seo je na Jet Ski sa Armandom i provozao se na jezeru. Došlo je vreme za pakovanje, kad nas je iznenadio još jedan veliki gest domaćina. Častio je sladoledom članove naše ekipe.
Pre samog odlaska na stadion, planiran je kratak šoping, koji je bio kraći nego što je planiran.
AAPB liga je zvanični partner MLB, a Lake County Dockhounds su vlasništvo Tom Kelenica, inače oca Jarreda Kelenica zvezde Sijetl Marinersa. Ispred stadiona je stajala maskota, pas, koji je odmah prikačio bedž Srbije na svoju uniformu. Nakon toga, deca su dogovarala sa osobljem koje će igre igrati između izmena.


Inače, trener Vodenlich je obezbedio 15 karata u VIP sekciji, gde su bili ukljuceni hrana i piće. Po ulasku u stadion, dogovoreno je sa organizatorima da naši reprezentativci stoje u špaliru ispred doug outa i da igrači protrčavaju i bacaju im 5. U međuvremenu, upoznajemo i Toma Kelenica, kome predsednik BSS, Milan Zonić, poklanja dres Srbije sa prezimenom.
Kad je počela prozivka, naši igrači su stajali ispred doug outa, dok su igrači izlazili uz pozdrav. Kada je počela himna, prešli smo u VIP deo iz koga se pruža prelep pogled na stadion.


Utakmica je bila odlična! Već na početku je bilo nekoliko homerunova domaćina. Domaći tim je pobedio 7-3. Tokom utakmice deca su imala priliku da osvoje nagrade u igrama između izmena i da se pojave na velikom semaforu stadiona.
Vidan je bio umor u povratku u kampus, jer osim vozača nije bilo budnih.

SLIKE: