Završen kamp u Karatašu

Završen kamp u Karatašu

Osamnaest igrača, kadeta, iz Kragujevca, Novog sada i Beograda učestvovalo je na kampu u Karatašu od 8-12. novembra.
Putovanje do kampa trajalo je oko četiri sata, a posle večere igrači su prvi trening imali u sali. Lagan početak obeležila je Bee Ball utakmica. 


Momci iz Zavoda za Sport su posle doručka, odradili tradicionalno testiranje dece. Trčanje, skakanje i sve ostale stvari odrađne su na testiranju, a rezultati se očekuju uskoro. Baseball5 je bila tema na treningu, pa je odigran turnir na kojem su pored dece učestvovali i treneri.


Popodnevni trening je održan napolju. Lepo vreme odvelo je ekipu na fudbalski teren gde su se posle zagrevanja većinom radilo na bacanju i hvatanju loptica udarenih po zemlji. Nakon što je pao mrak, pitcheri i catcheri su nastavili trening u sali, pitcheri su radili na novim pitch-evima, dok su catcheri radili hvatanje i blokiranje.
Nije bilo mnogo vremena za odmor, jer se uveče radilo na udaranju, šest stanica i 60minuta intenzivnog udaranja. Slobodan Bogdanović spremio je pitanja za kviz, pa su deca podeljene u dve ekipe imala priliku da odgovaranju na, većinom, bejzbol pitanja, a sve je bilo prenošeno live na YouTube kanalu. https://www.youtube.com/watch?v=FvJW6g4DoQw&t=1219s

Grounderi su bili na rasporedu četvrtog dana posle doručka. Nastavljeno je sa fly-evima dok su pitcheri radili na PFP (pitcher fielding practice) i udaranjem. Posle ručka organizovan je dolazak u hidroelektranu Đerdap 1, gde su članovi kampa imali priliku da čuju zanimljive priče i HE i vide neverovatne stvari, a na kraju da saznaju kako nastaje struja.


 Popodne je odigran Bee Ball turnir, a pobednička ekipa imala je priliku da odigra Bee Ball utakmicu protiv trenera. U tesnom meču treneri su sa jedan razike uspeli da dođu do pobede.
Veče donosi još bejzbola, ovog puta home run derby na PS, doneo je mnogo uzbuđenja. Čak 16 učesnika, a najbolji je na kraju bio Damjan Nikolić koji je u neizvesnom finalu dobio Miloša Vukanića iz Beograda.


Pred sam odlazak, u nedelju, odigran je još jedan Bee Ball turnir. Usledio je zaključak kampa, u kojem su sva deca imala priliku da daju svoju ocenu kampa.
Naravno, vidikovac nad Đerdapskom Klisurom i tradicionalno slikanje je uvek deo putovanja, pa je tako bilo i ovaj put. Kamp je sve u svemu bi uspešan, a deca, po njihovim utiscima, zadovoljna.

Na kampu su bili: Gojko Ajduković, Petar Ajduković, Miloš Vukanić, Danilo Vukanić, Milan Momčilović, Ognjen Vignjević, David Prokić, (Beograd'96), Aleksandar Stefanović (Vojvodina), Petar Petar Petrović, Janko Mandić, Veljko Mandić, Strahinja, Anđelković (Wild Boars), Damjan Nikolić, Lazar Pešić, Jakov Kalaba, Simona Kalaba, Konstantin Muksinović, Lav Jovanović (Novi Sad) i treneri, Miodrag Popović, Marko Badovinac, Đorđe Ajduković, Milan Zonić i Nikola Vučević.

Pogledajte dva klipa sa kampa:

https://www.youtube.com/shorts/Qe_MOR0J4lw

https://youtube.com/shorts/Znpb4_SiJq4?si=Uc6Z7vsJBmA7rXR5

 

SLIKE SA KAMPA:

Related Articles