Ekogawa šampion Pony U14 Lige (video)

Ekogawa šampion Pony U14 Lige (video)

Pony Baseball & softball završio je ovogodišnju sezonu sa finalnim turnirom u kategoriji Pony U14 World Series, koji se proteklih šest dana igrao u centru Pony-a, mestu Vašington Pensilvanija.
Deset ekipa našlo se u finalnom kosturu, a viđene su odlične utakmice tokom turnira. U gornjem delu kostura do finala je stigla ekipa Edogawa iz Japana, koja je ostvarila tri pobede (Palmview, Teksas 6-4, Youngstown, Ohajo 6-2 i u polufinalu protiv istog protivnika 12-7).
Ekipa, koja je domaćin, Washington Counti na teži način je stigla do finala. Pobedili su Padebron iz Nemačke (2-1), da bi zatim bili bolji i od meksičke ekipe Monterrey (7-5). U novom duelu sa Meksikancima gube rezultatom 4-2, pa se igra i treći meč. Amerikanci sigurno dolaze do finala posle pobede od 9-5 u trećoj utakmici protiv predstavnika iz Meksika.
Predstavnik Evrope, nemačka ekipa Padeborna, posle poraza od domaćina, poražen je sa 4-3 od Manague iz Nikaragve i tim porazom je završla ovogodišnji turnir.
Finale nije bilo baš neizvesno. Japanci već u prvoj izmeni dolaze do 1-0, da bi Washington odmah izjednačio u istoj izmeni. Japanci nekako dolaze do prve baze, ali u četiri izmene kečer domaćina izbacuje četiri trkača Edogawe na drugoj bazi u pokušaju krađe. Ipak, predstavnik Japana dolazi do drugog poena početkom četvrte izmene za novo vođstvo.
Karambol za Amerikance se dešava na početku sedme izmene, nekoliko pretnji, grešaka i dobrih udaraca i Japanci stižu do nedostižnih 8-1. Bori se ekipa iz Pensilvanije, puni baze na dva auta i na šetnju stiže do drugog poena, ali to je bilo sve što su uspeli da urade.
Usledilo je veliko slavlje ekipe Edogawa, koja je potpuno zasluženo i superiorno bez poraza stigla do zlatne medalje.


Nagrade je podelio CEO Pony Baseball & Softball, Abraham Key, koji je igraču Covine, Ayden Viethu dao specijalnu nagradu Willson Sporting Goods Batting Champion Award za neverovatno udaranje (8-14, 6RBI, 4 utakmice).
Ovim se završava sezona 2023. za Pony Ligu koja je bia više nego uzbudljiva.

Information

All images are for demonstration purpose only. You will get the demo images with the QuickStart pack.

Also, all the demo images are collected from Unsplash. If you want to use those, you may need to provide necessary credits. Please visit Unsplash for details.