Južni Ilinois na vrhu!

Finalni turnir PONY Colt World Series 2023 je bio nezaboravan spektakl koji je privukao pažnju bejzbol fanova širom sveta. Održan u Thrillville Parku u Marionu, Illinois. Turnir je okupio najbolje ekipe iz celog sveta.
Ekipa iz južnog Ilinoisa je pokazala svoju dominaciju i osvojila Colt World Series. Ova ekipa je već u prethodne dve godine potvrdila svoju klasu, ali ove godine su bili još odlučniji da osvoje titulu.
Finale je bilo posebno uzbudljivo jer je prošlogodišnji dvostruki šampion, ekipa Marion, eliminisana u prethodnim rundama turnira. To je olakšalo put Južnom Ilinoisu da se izdigne kao glavni favorit za osvajanje titule.
U finalnoj utakmici, ekipa Južnog Ilinoisa se suočila sa odličnom ekipom iz Youngstowna, Ohia.
Ekipa iz Ilinoisa je povela već u ranoj fazi utakmice zahvaljujući RBI triplu Arona Sheffera. Taj poen je bio ključan i dao je prednost Južnom Ilinoisu, koju su odlučno branili tokom čitave utakmice.

Foto: Pony Baseball & Softball Facebook

Pitcher Illinoisa, Brady Phillips, je bio izvanredan na brdu i zasluženo je došao do pobede. Takođe fantastičan je bio i Brendon Menser koji je napravio poslednji aut utakmice, čime je osigurao pobedu za ekipu iz Ilinoisa.
Na kraju, ekipa Južnog Ilinoisa je trijumfovala rezultatom 2-0 i zasluženo osvojila titulu na PONY Colt World Series 2023. Ovaj turnir je još jednom potvrdio da bejzbol spaja ljude i donosi nezaboravne trenutke kako igračima, tako i navijačima.
Inače, predstavnik Evrope, ekipa iz Pafdeborna odigrala je odličan tunir, iako je u u prvoj utakmici izgubila od, sada novog šampiona tesnim rezultatom 8-7. Sa tri pobede (Greensboro 10-6, Santa Monica 5-2 i Brownsville 10-9) ponovo je naletela na ekipu Južnog Illinoisa. Ovaj put Amerikanci su bili bolji sa 10-3, ali su Nemci dokazali da su bili dostojan protivnik na ovom turniru.


Sigurno ćemo dugo pamtiti ovaj spektakl i jedva čekamo sledeću sezonu PONY Colt World Series!