Južni Ilinois na vrhu!

Finalni turnir PONY Colt World Series 2023 je bio nezaboravan spektakl koji je privukao pažnju bejzbol fanova širom sveta. Održan u Thrillville Parku u Marionu, Illinois. Turnir je okupio najbolje ekipe iz celog sveta.
Ekipa iz južnog Ilinoisa je pokazala svoju dominaciju i osvojila Colt World Series. Ova ekipa je već u prethodne dve godine potvrdila svoju klasu, ali ove godine su bili još odlučniji da osvoje titulu.
Finale je bilo posebno uzbudljivo jer je prošlogodišnji dvostruki šampion, ekipa Marion, eliminisana u prethodnim rundama turnira. To je olakšalo put Južnom Ilinoisu da se izdigne kao glavni favorit za osvajanje titule.
U finalnoj utakmici, ekipa Južnog Ilinoisa se suočila sa odličnom ekipom iz Youngstowna, Ohia.
Ekipa iz Ilinoisa je povela već u ranoj fazi utakmice zahvaljujući RBI triplu Arona Sheffera. Taj poen je bio ključan i dao je prednost Južnom Ilinoisu, koju su odlučno branili tokom čitave utakmice.

Foto: Pony Baseball & Softball Facebook

Pitcher Illinoisa, Brady Phillips, je bio izvanredan na brdu i zasluženo je došao do pobede. Takođe fantastičan je bio i Brendon Menser koji je napravio poslednji aut utakmice, čime je osigurao pobedu za ekipu iz Ilinoisa.
Na kraju, ekipa Južnog Ilinoisa je trijumfovala rezultatom 2-0 i zasluženo osvojila titulu na PONY Colt World Series 2023. Ovaj turnir je još jednom potvrdio da bejzbol spaja ljude i donosi nezaboravne trenutke kako igračima, tako i navijačima.
Inače, predstavnik Evrope, ekipa iz Pafdeborna odigrala je odličan tunir, iako je u u prvoj utakmici izgubila od, sada novog šampiona tesnim rezultatom 8-7. Sa tri pobede (Greensboro 10-6, Santa Monica 5-2 i Brownsville 10-9) ponovo je naletela na ekipu Južnog Illinoisa. Ovaj put Amerikanci su bili bolji sa 10-3, ali su Nemci dokazali da su bili dostojan protivnik na ovom turniru.


Sigurno ćemo dugo pamtiti ovaj spektakl i jedva čekamo sledeću sezonu PONY Colt World Series!

Information

All images are for demonstration purpose only. You will get the demo images with the QuickStart pack.

Also, all the demo images are collected from Unsplash. If you want to use those, you may need to provide necessary credits. Please visit Unsplash for details.