Sledi rasplet na LL World Series-u (video)

Sledi rasplet na LL World Series-u (video)

Little League World Series 2023 došao je do četvrtfinalnih utakmica koje se igraju danas. Do polufinalne utakmice u američkom kosturu „pobednikа“ stigle su ekipe Northwest i Southwest regiona.

Northwest Region je sa dve pobede nad New England (10-0) i Southwest Region (6-2) bez poraza stigao do polufinala. Southwest Region je pobedio Mid Atlantic Region (6-2), poražen je od Northwest Regiona (6-2), ali je na kraju sa 3-1 pobedio West Region i tako stigao do novog meča sa Northwest Regionom.U američkom kosturu „poraženih“, West Region je stigao do četvrtfinala pobedom nad Metro Regionom, dok je Southeast Region sa 2-1 bio bolji od Mountain regiona.

Foto: Little League Baseball

 

Internacionalni kostur „pobednika“ doneo je mnogo uzbuđenja, a u polufinalu su već ekipe Caribbean Region i Asia-Pacific Region, koji su takođe bez poraza stigle do polufinala. Japan Region je posle poraza od Kineskog Tajpeha (Asia-Pacific Region) uspeo da pobedi Panamu i tako zakazao četvrtfinalni duel sa Mexico Regionom, koji je posle poraza od Japana u „pobedničkom“ kosturu od 6-1, sa 3-1 savladao Latin American Region i pridružio se borbi za finale.

Utakmice polufinala i četvrt finala igraju se danas (23.08.2023.), a sve utakmice prenosi ESPN.

Na kraju, pobednik "američkog kostura" igraće protiv pobednika "internacionalnog kostura" za titulu najboljeg u ovogodišnjem Little League.