Česi posle drame overili kartu za SAD (video)

Česi posle drame overili kartu za SAD (video)

Ovogodišnji Little League World Series dobio je i učesnika iz Regiona Evropa-Afrika, a to je ekipa iz Češke republike. Turnir je održan u centrali Little League za Evropu u gradu Kutno u Poljskoj.

Posle kvalifikacionog turnira, održanog od 16-20. jula takođe u Kutnom, na kojem su učestvovale ekipe: Nemačke, Ukrajine, Poljske, Švajcarske, Izraela, Ukrajine A, Ukrajine B i Litvanije. Na glavni turnir su prošle ekipe Francuske (3-1), Nemačke (4-0), Švajcarske (2-2) i Ukrajine (4-0).

Finalni turnir počeo je 22. jula, a za mesto na LLWS u Williamsportu su igrale ekipe Austrije, Hrvatske, Češke republike, Francuske, Nemačke, Italije, Holandije, Španije, Švajcarske, Ukrajine i Velike Britanije. Česi su pobedom nad Velikom Brtanijom u prvom kolu od 16-0 ušli u pobednički deo kostura. Prate ih Holanđani kojii tesno dobijaju sa 6-5 ekipu iz Ukrajine. Još jednu tesnu pobedu ostvaruju Holanđani ovaj put 3-2 protiv Španije, dok Česi sa 4-0 dolaze do nove pobede nad Francuskom. Posle dana pauze sastaju se Česi i Holanđani, a ovi prvi bukvalno rasturaju sa 18-3 ekipu iz Utrehta.

Ovom pobedom idu na Italijane koji su sa dve pobede (10-0 Hrvatska, 7-5 Nemačka) ušli u „polufinale“. Bilo je 4-2 za Čehe, čime su otišli direkno do finala, a Španija, Italija i Holandija su ostale u borbi za drugog finalistu. Holanđani sa 4-3 izbacuju Špance, da bi sledeći dan sa 9-5 pobedili Italijane i ušli u finale. U finalu drama! Svi su mislili da će posle visoke pobede u prethodnoj utakmici Česi lako stići do pobede. Ipak, Holanđani pružaju otpor, imaju sve u svojim rukama, vode u poslednjoj izmeni sa 6-5. Prave jedan aut u toj šestoj izmeni, ali Česi uporni pune baze.

Slike: Třebíč Nuclears

Foto: Facebook/Třebíč Nuclears

Heroj ekipe iz Brna, David Sobotka šalje lopticu iza outfieldera u desni centar i kreće neviđeno slavlje Čeha. Ovom pobedom ekipa iz Brna perfektnim skorom od 5-0 osvaja turnir i tako je po drugi u svojoj istoriji „rezervisala“ karte za finalni turnir u Williamsportu u državi Pensilvaniji. Valja napomenuti da je na turniru učestvovala i LL Hrvatska, koja se dobro borila ali je u obe utakmice poražena sa 10-0, u prvoj utakmici protiv Italije, a u drugoj protiv Ukrajine. Ali je vredno da je Hrvatska nastavila kontinuitet odlaska u Kutno.

Information

All images are for demonstration purpose only. You will get the demo images with the QuickStart pack.

Also, all the demo images are collected from Unsplash. If you want to use those, you may need to provide necessary credits. Please visit Unsplash for details.