Završen 12. Sajam Sporta

Završen 12. Sajam Sporta

Od petka do nedelje se na Adi Ciganliji održavao Sajam sporta. Mnogobrojni sportski savezi bili su prisutni sa svojim štandovima i prezentacijama. Na štandu Bejzbol saveza Srbije, kadeti BK Beograd’96 upoznavali su posetioce sa bejzbolom. Veliki broj dece imao je želju da proba da uhvati lopticu ili da je baci, pa je štand većinom bio u poslu.

Objašnjavanjem tehnika, upoznavanjem sa rekvizitima koji se koriste u sportu i dobrim generalnim raspoloženjem, mnoga deca i roditelji su vrlo rado posetili štand, zbog čega očekujemo i neke nove članove sledeće sezone. Pored predstavljanja svog sporta, učesnici sajma imali su priliku da se oprobaju i u drugim sportovima, poput penjanja, lakrosa, badmintona i streljaštva.

Najmlađi članovi kluba su pri kraju dana na glavnoj bini predstavili kako se igra bejzbol i time sigurno zainteresovali mnogo dece da se oprobaju u bejzbolu.

Sport je radost

Sport je radost

Ovogodišnji Sajam sporta održava se od 22-24. septembra na Adi Ciganliji. Ovogodišnji slogan sajma je „Sport je radost“. Kao i svake godine, veliki broj sportova će se predstaviti zainteresovanima.
Među „izlagačima“ biće i Bejzbol savez Srbije, koji učestvuje na sajmu od samog osnivanja sajama. 


Ovo je 12. po redu Sajam sporta, a posle godina Kovida, sajam se sa Beogradskog sajma preselio na Adu Ciganliju.
Dođite na sajam i posetite nas!

MLB objavio kratak video sa kampa u Bugarskoj

Među klipovima na website-u Major League Baseball od prošlog petka možete videti kratak video o nedavno održanom MLB kampu u Sofiji, Bugarska.

Naziv videa je MLB Game Development: Bulgaria, a svi ljubitelji MLB-a imaće priliku da se više upoznaju sa bejzbolom u našem regionu.

Video traje nešto više od dva minuta.

Pogledajte video na: https://www.mlb.com/video/mlb-game-development-bulgaria?partnerId=web_video-playback-page_video-share

Četiri dana MLB kampa

Posle dužeg vremena, igrači iz Srbije učestvovali su na jednom MLB Kampu. Prošlog vikenda, kao što smo najavili, igrači Vojvodine: Aleksandar Stefanović, Luka Sabo, Luka Terzić i Teodor Vukić učestvovali su na MLB Kampu koji je održan u Sofiji u organizaciji Major League Baseball i Bejzbol i softbol saveza Bugarske.
Počelo je prošlog petka ručkom, a posle ručka usledio je takozvani „showcase“ gde su treneri testirali sposobnosti svih igrača, kako bi ih rasporedili po grupama.

Dva treninga su odrađena u subotu. Naši igrači su imali priliku da sa igračima iz Bugarske, Turske i Grčke u prepodnevnom treningu nauče novosti u zagrevanju, da bi posle radili na bacanju i vežbama za bacanje. Popodne su treneri Dan Bonano i Zack Graefser podelili igrače u četiri grupe: pičere, kečere, infildere i outfildere, gde su dva sata radili zanimljive „drilove“.
Treći dan prepodne je rađeno udaranje. Šest stanica sa šest različitih drilova soft toss, tee, live pitching...da bi se popodne radilo na odbrani, tj. pre-game rutini i možda najtežem delu baserunning-u.
Ponedeljak je bo poslednji dan kampa. Planiran je samo prepodnevni trening na kojem su treneri podelili učesnike na ekipe, pa su odigrane utakmice.
Zadovoljan sam kampom. Radili smo punom parom. Najviše su mi se svidele vežbe za udaranje, različiti „drilovi“ za poboljšanje brzine palice!” rekao je Aleksandar Stefanović

www.mlb.com/video/mlb-game-development-bulgaria?partnerId=web_video-playback-page_video-share

SLIKE SA KAMPA:

Information

All images are for demonstration purpose only. You will get the demo images with the QuickStart pack.

Also, all the demo images are collected from Unsplash. If you want to use those, you may need to provide necessary credits. Please visit Unsplash for details.