Arhiva

Pony League World Series traži novog generalnog sponzora

Pony League World Series traži novog generalnog sponzora

Pony League World Series je na raskrsnici, i put koji izabere će uticati na njegovu budućnost u Vašingtonu.

Tokom proteklih devet godina, Dick’s Sports Goods je bio generalni sponsor, a Pony League World Series nikada nije bio u boljem stanju. Prošlog avgusta, tribine su bile popunjene - više od 29.000 posetilaca - a ekipa okruga Vašington je stigla do finalne utakmice u kojoj je izgubila od  Japanske Edogawe. Neke utakmice su bile prikazane uživo na CW pod imenom AT&T SportsNet Pittsburgh, a sve utakmice su bile emitovane putem interneta.

Foto: Pony League World Series FB
Foto: Pony League World Series FB

Televizijski prenosi su bili dostupni za više od 13 miliona ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama. Prošle godine, više od 46.000 korisnika je posetilo veb sajt, da bi gledali utakmice uživo i dobili informacije o turniru.

World Series nikada nije bio bolji, kako doslovno tako i metaforički. Generalno sponzorstvo je pomoglo da se uredi Lew Hays Pony Field, što je starom objektu dalo drugačiji izgled,  koji su pohvalili i timovi i navijači.

Međutim, tokom zime, PONY Baseball i Softball Inc., i World Series Tournaments Inc., - organizacija koja organizuje događaj u Vašingtonu - dobili su neočekivanu vest.  Obavešteni su da je  Dick’s Sporting Goods odustao od  obnavljanja generalnog sponzorstva, koje je počelo 2015. godine.

"Imali smo trogodišnje ugovore sa Dick’s Sporting Goods i oni su odlučili da ne obnove ugovor nakon isteka poslednjeg", objasnio je Nathan Voytek, predsednik turnira i predsednik World Series Tournaments Inc. i nastavio - "Moraćemo pronaći zamenu. Dobra vest je da je momentum veliki nakon što je tim okruga  Vašington stigao do finalne utakmice prošle godine. World Series  odlično stoji u finansijskom pogledu"

Voytek i predsednik PONY Baseball i Softball, Abe Key, izrazili su razočaranje što Dick’s neće biti generalni sponzor, pri čemu su obojica rekli da nisu imali naznaka da je promena blizu.

Foto: Pony League World Series FB
Foto: Pony League World Series FB

"Žao nam je što Dick’s odlazi", rekao je Voytek. "Došlo je do promene u rukovodstvu i promene kako troše svoj sponzorski novac. Naučili su nas mnogo. Pružili su nam mnogo resursa. Njihovo sponzorstvo nam je donelo mnogo aktivnosti. Ne samo novcem od sponzorstva, nego su  uradili i druge stvari. Imali su Fanfest pre World Series-a, koji je održan u Vašingtonu, koji je bio dobro posećen. Ali stvari se menjaju. Heinz Field više nije Heinz Field, zar ne? Sa sponzorstvima, stvari se menjaju."

"Pony League World Series je sjajan bejzbol turnir dugi niz godina. Postao je vrhunski događaj od kada nam se pridružila kompanija Dick’s Sporting Goods. Za nas je veliko iznenađenje kada su najavili prekid sponzorstva.”- dodao je Key.

World Series Tournaments Inc. trenutno traži novog generalnog sponzora. Voytek bi voleo da ima jednog za ovogodišnju svetsku seriju. On zna da vreme ističe. Sada smo na kraju devete izmene.

"Mislimo da možemo pomoći regionalnoj ili nacionalnoj kompaniji da proširi svoj identitet", rekao je Voytek.

Pronalaženje generalnog sponzora je ključni deo pomoći Pony League World Series da ostane u Vašingtonu. Istorijski gledano, Pony League World Series je jedan od najstarijih, najstabilnijih i najpopularnijih događaja u zgusnutom rasporedu tokom letnjeg perioda u Okrugu Vašington.

Dok se World Series  proširio tokom godina na trenutnih 10 timova, takođe su se povećali budžeti i ekonomski uticaj na lokalno područje. Anketa je procenila ekonomski uticaj Pony League World Series na ekonomiju Okruga Vašington prošle godine iznosi više od 5,8 miliona dolara.

Foto: Pony League World Series FB
Foto: Pony League World Series FB

Situacija nije očajna. Voytek je rekao da čak i ako se ne pronađe generalni sponzor na vreme za ovogodišnji World Series, turnir će ipak biti održan u Vašingtonu, možda kao umanjena verzija onoga što je postao.

Međutim, upozorio je da bez glavnog sponzora brojke će ići u pogrešnom smeru. Dugoročna održivost Pony League World Series u Vašingtonu je u pitanju.

"Na raskrsnici smo", rekao je. "Na kratke staze, možemo se nositi sa tim. Na dugoročne staze ... potreban nam je glavni sponzor."- završio je Voytek

 

Originalni tekst možete pročitati OVDE.

Related Articles