Arhiva

Odličan turnir Beograđana

Iako nije uspeo da odbrani prvo mesto od prošle godine, Beograd’96 odigrao je odličan turnir u Varaždinu, dok su novosađani pobedom nad All Star ekipom sigli do osme pozicije.

Otvorili su turnir Beograđani tesnim porazom protiv domaćina Vindije (6-4), čime je možda bilo i odlučeno ko će biti prvi u ovoj grupi. Novi Sad je odigrao svoju utakmicu takođe protiv, ispostaviće se, osvajača turnira Blue Wolvesa. „Vukovi“ su bili bolji 13-5, ali je Beograd’96 „osvetio“ Novi Sad pobedom nad drugom ekipom „vukova“.

Loš napad, tj udaranje razlog je što je Novi Sad izgubio svoju drugu utakmicu sa 6-0 protiv BK Zagreb. Bilo je bolje protiv Olimpije, ali Karlovčani sa 6-4 dobiju utakmicu. Risi su bili druga „žrtva“ ekipi Beograd koja je sa 9-4 savladala Ljubljančane, da bi u napetoj utakmici za drugu poziciju sa 9-8 savladali Red Soxe. Kao što to uvek biva, Novi Sad svoju najbolju udaračku utakmicu ima protiv najslabije ekipe, All Stara, koju dobija sa konačnih 16-0.

Imali su priliku Novosađani da stignu do sedmog mesta, ali Blue Wolvesi 2 sa 10-4 dobiju utakmicu. Beograd’96 odličnim udaranjem stiže do trećeg mesta pobedom 10-4 nad Olimpijom iz Karlovca.

Interesantno je bilo finale, gde su Blue Wolvesi vodili sve vreme, a Vindija pokušala da stigne, ipak na kraju 16-10 za ekipu iz Zagreba.

„Blue Wolvesi su savladali Vindiju u finalu. Jedno od lepših finala koje smo mogli videti u poslednjih par godina“ – rekao je jedan od domaćina turnira, Ninoslav Kruhek.

Intresantno je da je pehar za najboljeg Rookia dobila članica Novo Sada, Simona Kalaba.

Ovim se završava sezona indoor turnira, a očekuju nas turnir napolju za sve kategorije.

 

REZULTATI:

Vindija - Beograd'96  6-4

Novi Sad  - Blue Wolves 5-13

Blue Wolves 2 - Beograd'96 3-14

Zagreb - Novi Sad 6-0

Olimpija - Novi Sad 6-4

Beograd'96 - Risi 9-4

Beograd'96 - Red Sox 9-8

Novi Sad - All Star 16-0

za 7. mesto

Blue Wolves -Novi Sad 10-4

za 3. mesto 

Beograd'96 - Olimpija 10-4

 

TABELA:

1. Blue Wolves CRO

2. Vindija CRO

3. Beograd'96 

4. Olimpija CRO

5. BK Zagreb CRO

6. Red Sox CRO

7. Blue Wolves CRO

8. BSK Novi Sad SRB

9. Risi SVN

10. All-Star

 

SLIKE SA TURNIRA:

 

Beograd brani titulu

Beograd’96 će svoju odbranu titule krenuti utakmicom protiv domaćina na otvaranju u velikoj Sali Graberje. Pored tim iz glavnog grada Srbije je u grupi sa Risima iz Ljubljane, Red Sox Zagreb i ekipom Blue Wolves 2. Novosađani će svoju prvu utakmicu odigrati protiv Blue Wolvesa, dok će odigrati utakmice protiv Zagreba, All Star ekipe i Olimpije iz Karlovca.

Ukupno na turiru ima deset ekipa, utakmice se igraju 40 minuta ili 5 izmena. Kao i u Novom Sadu, pitchera će menjati pitching mašina.

RASPORED:

FIELD A – GYM

START

FIELD B - BALON

VINDIJA – BEOGRAD

8.30 – 9.10

ZAGREB – BLUE WOLVES

OLIMPIJA – ZAGREB

9.15 – 9.55

RED SOX – BLUE WOLVES 2

RISI – VINDIJA

10.00 – 10.40

NOVI SAD – BLUE WOLVES

BLUE WOLVES 2 – BEOGRAD

10.45 – 11.25

ALL-STAR – OLIMPIJA

ZAGREB - NOVI SAD

11.30 – 12.10

RISI – RED SOX

VINDIJA – BLUE WOLVES 2

12.15 – 12.55

BLUE WOLVES – ALL-STAR

OLIMPIJA – NOVI SAD

13.00 – 13.40

BEOGRAD – RISI

RED SOX – VINDIJA

13.45 – 14.25

ALL-STAR – ZAGREB

BLUE WOLVES – OLIMPIJA

14.30 – 15.10

BLUE WOLVES 2 – RISI

BEOGRAD – RED SOX

15.15 – 15.55

NOVI SAD - ALL-STAR

 

 

 

7TH PLACE GAME

16.00 – 16.40

9TH PLACE GAME

3RD PLACE GAME

16.40

5TH PLACE GAME

1ST PLACE GAME

17.40

 

Dva predstavnika Srbije u Varaždinu

Stigao je poziv za Indoor turnir u Varaždinu, koji će se igrati 16.marta u dvorani Graberje. Turnir se igra za decu rođenu 2010. godine, a najverovatnije, Srbija imati dva predstavnika, Beograd’96 i Novi Sad.

Da se podsetimo, Beograd’96 je prošle godine ovojio turnir pobedom na BK Zagreb u finalu.

Očekuje se zvaničan spisak ekipa i raspored, pa ćemo obajviti na našoj stranici.

Pozivnicu i informacije na turniru možete videti OVDE:

Spektakl u SPENS-u, Tigrovi najbolji

Pobedom Tigersa na ekipom Bugarske 1 završen je 17. „Novi Sad Indoor Baseball“ na kojem učestvovlao čak šesnaest ekipa iz šest država.

Velika dvorana bila je podeljena na dva terena, a ekipe su bile podeljene u četiri grupe. U „plavoj“grupi nastupila je i ekipa domaćina, Novog Sada, koja je sa jednom pobedom i dva poraza zauzela treće mesto. Prva je bila ekipa Blue Wolvesa 1, dok je na drugom mestu završila ekipa Giantsa iz Erda sa skorom 2-11. Bugarska 2 je sa tri poraza zauzela četvrto mesto.

Crvenu grupu osvojila je ekipa Vindije sa sve tri pobede, dok su iznenađenje priredile Race, koje su pobedom na Res Wolvesima osvojile drugo mesto. Tako su red Wolvesi završili treći, dok je na poslednjem mestu bila ekipa Blue Wolvesa.

Na drugom terenu su se igrale utakmice zelene i pink grupe. Bejzbolaši iz Debrecina su bili najuverljiviji, Beograd’96 je uspeo da stigne do drugog mesta, a Zagreb je pobedom nad Risima iz Ljubljane bio treći u grupi.

Najveća drama je bila u pink grupi gde je Bugarska 1 sa tri pobede osvojila prvo mesto, ali ostale tri ekipe, Hurricanes, Red Sox i Sisak Storks imali skor 1-2. Usledilo je računanje, uvek nezahvalnog, TQB, pa je tim Crvenih Čarapa prošao u četvrtinu finala, Hurricanesi su bili treći, a Rode četvrte.

Na otvaranju turnira sve ekipe su izašle na teren, preko dve stotine bejzbolaša i bejzbolašica se našlo na terenu. Program je vodio Bojan „Boki Brka“ Ninić, dok je ceremonijalno bacanje izveo predsednik Bejzbol Saveza Srbije, Milan Zonić. Među gostima na tribinama su se našli 3x3 košarkaš,Aleksandar Ratkov, osvajač Bronzane medalje na Olimpijadi u Tokiju, kao i Dušica Milivojević (Public Affairs Office) iz Ambasade SAD u Beogradu.

Na kraju prvog dana odigrana su četiri meča četvrtfinala. Blue Wolvesi su sa 20-1 lako stigli do polufinala nad Racama, Tigersi su sa 6-0 pobedili Red Soxe.

Vindija je u neizvesnoj utakmici pretrpela prvi poraz i to od Erda, dok je Bugarska 1 u još jednoj neizvesnoj utakmici sa 6-5 dobila Beograd’96.

Nedelja počinje pobedom Novog Sada 16-2 nad ekipom Blue Wolvesa 2, dok su na drugom terenu Red Wolvesi bili bolji od ekipe Bugarske 2. Hurracanesi sa 9-0 dobijaju Zagreb, a ekipa iz Siska, koja je uglavnom sastavljena od devojčica sa 5-2 stiže do pobede na Risima.

Slede utakmice polufinala u kojima Tigersi, iznenađujuće lako, pobeđuju Blue Wolvese 1 rezultatom 9-2. U drugom polufinalu nije bilo ni malo neizvesnosti, Bugarska 1 je sa 12-0 „zgromila“ Erd.

U borbi za plasman od 5-8. mesta Red Soxi preokretom dobijaju Race u poslednjoj izmeni, dok Vindija sa 14-4 stiže do pobede nad Beogradom.

Utakmice za razigravanje od 9-16. mesta počinju novom pobedom Novog Sada od 8-4 nad Hurricanisima. Neizvesno je bilo i na drugom terenu gde Red Wolvesi sa 10-8 pobeđuju Rode iz Siska.

Zagreb je doživeo novi poraz i to od Blue Wolvesa2, a Bugarska 2 stiže do svoje prve pobede rezultatom 8-4 nad Risima iz Ljubljane.

Utakmica za 15. mesto između BK Zagreb i Risa završila je 5-5, a ekipe su se dogovorile da to bude konačan rezultat pa su obe ekipe završile na 15. mestu.

Na 13. mestu završila je ekipa Blue Wolvesa 2 koja je pobedila Bugarsku 2, dok su Hurricanesi pobedili Storkse sa 5-3 i tako osvojili 11. mesto.

Novi Sad je poražen or Red Wolvessa u borbi za deveto mesto, a Beograd’96 je sa još jednom pobedom szigao do petog mesta, pobedivši Race iz Ljubljane.

Borba za treće mesto bila je nezanimljiva jer su plavi vukovi lako rešili u svoju korsit protiv Erda, na kraju rezultat je bio 20-5.

Ni finale nije donelo neku neizvesnost, Tigrovi su od samom početka vodili pa je krajem četvrte izmene bilo 15-6, da bi odličnim udaranjem početkom pete izmene stigli do 22-6. Do kraja Bugarska 1 uspela je samo da umanji poraz sa sedam poena za konačnih 22-13.

Usledilo je proglašenje pobednika i najboljih igrača, a program je vodila nekadašnja igračića Novog Sada Anja Ninić. Najbolji Rookie je bila Sara Pokrajac iz ekipe Sisak Storks, najbolji udarač nam dolazi iz Blue Wolvesa 1, Makar Lovro, najbolji defanzivac je Valentin Ivanov iz Bugarske 1, dok je MVP turnira Ištvan Botos iz Tigersa.

Ovo je bio najveći do sad turnir u Novom Sadu, a tokom celog turnira u zapadnom holu bio je organizovan Novi Sad Baseball Fun Fest, gde su svi imali priliku da se igraju i da se oprobaju u bacanj i udaranju loptice.

„Deca su uživala tokom turnira“ rekao je trener Hurricanesa, Huabo Chen

„Hvala na svemu. Odlična organizacija“ pohvalio je Martin Luzar, trener ekipe Race IG iz Ljubljane.

Bejzbol i softbol klub "Novi Sad" se zahvaljuje svim sponzorima, donatorima, roditeljima, igračima, svima koji su pomogli na bilo koji način, kao i ekipama koje su igrale na turniru.

Deo utakmica možete pogledati na youtube kanalu: 

Vidimo se sledeće godine!!!

 

REZULTATI:

 

KONAČNA TABELA:

 1. Tigers Debrecen HUN
 2. Bulgaria 1 BUL
 3. Blue Wolves Zagreb 1 CRO
 4. Erd Giants HUN
 5. Vindija Varaždin CRO
 6. Red Sox Zagreb CRO
 7. Beograd’96 SRB
 8. Race IG SVN
 9. Red Wolves Budapest HUN
 10. Novi Sad SRB
 11. Hurricanes Wien AUT
 12. Sisak Storks CRO
 13. Blue Wolves 2 Zagreb CRO
 14. Bulgaria 2 BUL
 15. BK Zagreb CRO | Risi Ljubljana SVN

SLIKE SA TURNIRA: